Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
Saptamana Solidaritatii si Tolerantei aduce mesajul de pace in mijlocul bistritenilor.

Cea de-a XII-a editie a Saptamanii Solidaritatii si Tolerantei a debutat la sediul PROADO, in prezenta presedintei Doina Orza si a colegilor coordonatori Alina Luca, Fironica Micle, Constantin Ioanitoaia, Marcela Tamas, Iulian Borgovan, Menut Maximinian, Anuta Pop, care au prezentat programul evenimentelor ce se intind pe parcursul a cinci zile.
Programul manifestarilor continua astazi, marti, de la ora 11, la Scoala Gimnaziala "Avram Iancu" Bistrita, sub sloganul "Pacea - Simbolul prieteniei, solidaritatii si tolerantei", cu participarea elevilor claselor a IV-a, coordonati de prof. inv.primar Alexandra Fogas Cristurean, Ionela Negruseri si Maria Muresan Sas. De la ora 17,30, la sediul Amazoenelor bistritene, in coordonarea presedintei Livia Moldovan, scriitorii Melania Cuc, Maria Oltean, Al.C. Milos, Victor Stir si Menut Maximinian vor evidentia "Solitarul literar in solidaritate", urmand ca amazoanele bistritene sa dezbata problema solidaritatii in sanatate.
Miercuri, la Scoala Gimnaziala "Avram Iancu" va fi vernisata o expozitie dedicata Centenarului Intrarii Romaniei in Primul Razboi Mondial, prin grija prof. Alina Luca si prof. Elena Andron, care pune in valoare lectia trecutului, dar si provocarile viitorului. Constantin Ioanitoaia va sustine o prelegere la Penitenciarul Bistrita despre optiunea libertate/ captivitate.
Joi, elevii scolii Gimnaziale "Avram Iancu" vor merge in vizita la bunici, la Centrul pentru Persoane Varstnice Bistrita.
Vineri, la Liceul de arte Plastice "Corneliu Baba", prof. Vasile Duda si arhitectul Marcela Tamas vor conferentia pe tema reperelor internationale in solidaritate cu realizari de valoare. Ca in fiecare an, saptamana va fi incununata prin bucuria celor mici care vineri, de la ora 12, vor anima Pietonalul Liviu Rebreanu si vor aduce in cadrul Carnavalului Prieteniei si Solidaritatii mesajul lor de pace. Invitati speciali sunt membrii grupului folk "La curtile dorului" al Scolii Gimnaziale "Avram Iancu".
Organizatori sunt Asociatia ProApararea Drepturilor Omului, alaturi de Inspectoratul Scolar si Primaria Bistrita.

 

Ioan Lazar.

0 comentarii2772 vizualizări15 noiembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0