Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
FINAL DE AN ANIVERSAR PENTRU C.A.R. PENSIONARI BISTRITA.

Anul pe care in curand il vom trece la capitolul....a mai trecut un an, pentru  CAR Pensionari  Bistrita  a fost unul  cu semnificatii majore. In primul rand pentru ca la 11 august  2016  C A R  Pensionari Bistrita a trecut de pragul celor 62 de ani de existenta. O cercetare mai atenta a documentelor de arhiva, ne dezvaluie ca exact cu  62 de ani in urma,  un grup de 53 de pensionari temerari, incepeau munca de pionierat in temeiul dreptului la asociere si pe baza Decretului nr.204/1951 de infiintare a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din raionul Bistrita.

                    De-a lungul celor 62 de ani parcursi, asociatia a inregistrat o evolutie ascendenta. Preocuparea principala, aceea de a-i incredinta pe cei care au trecut pragul pensionarii ca sunt utili societatii si dupa acest moment important din viata, a facut sa creasca increderea pensionarilor in serviciile oferite de Casa de  Ajutor Reciproc.

Extinderea paletei de preocupari a conducerii C A R P Bistrita, a facut sa creasca numarul membrilor pensionari, astfel ca la ora bilantului, CARP Bistrita se poate mandri cu un numar de peste 11.000  membri.

                      Consiliul de Conducere al  C A R P Bistrita, ales in urma cu un an,  avandu-l drept presedinte pe IORGU HAIDAU, a adus un nou suflu in activitatea conducerii asociatiei, ceea ce s-a reflectat si in cresterea numarului de membri si chiar a subcentrelor. Un exemplu recent este infiintarea subcentrului de  la  Sebis, comuna Sieut.

                       Ca urmare a noului mod de percepere de catre membri Consiliului Director  a sarcinilor asociatiei si a contributiei fiecarui membru din consiliu in directia respectarii scopului principal al CARP Bistrita, fondul social al casei a depasit 12 milioane lei.  Veniturile casei au fost realizate din dobanzile la imprumuturi, din contributiile lunare, carora s-au adaugat dobanzi din plasarea sumelor disponibile la institutii bancare si din alte surse.

 Preocuparea constanta a presedintelui IORGU HAIDAU si a Consiliului Director s-a materializat si in domeniul acordarii imprumuturilor. La aceasta ora, CARP Bistrita este in masura sa acorde imprumuturi solicitantilor in fiecare zi a saptamanii.

In acest an, pana la aceasta data, CARP Bistrita a acordat imprumuturi de peste 10 milioane lei, cu o dobanda de 11% pe an la soldul scadent si cu o dobanda anuala efectiva de 5,88%

                       O practica generalizata si care vine in ajutorul membrilor este aceea a ajutoarelor nerambursabile. In acest an, un numar de aproape 1200 de membri cotizanti, au beneficiat de ajutoare nerambursabile. Ca urmare a respectarii indicatorilor economico-financiari aprobati de catre Adunarea Generala, anual s-a reusit crearea unor excedente bugetare, ceea ce s-a materializat in carnetele individuale ale membrilor CARP Bistrita.

                        Dincolo de preocuparile legate de aspectele financiare, consiliul de conducere a pus accentul pe latura de socializare, de inter- relationare a membrilor cotizanti, si in acest sens s-au evidentiat activitati turistice, pelerinaje, schimburi de experienta cu structuri similare din tara, etc .

Pentru largirea sferei activitatilor sociale, Consiliul Director al CARP Bistrita, a reusit sa-si mareasca sediul social, ceea ce va permite desfasurarea unor activitati multiple.

                         Asadar, realizarile acestui an, au fost apreciate de catre membri cotizanti ca fiind superioare anilor trecuti, iar planurile de viitor ale consiliului director dau garantia unor rezultate superioare.

                        "Pentru anul 2017, avem de gand sa largim sfera activitatilor sociale si sa aprofundam relatiile de colaborare cu alte structuri din judet" a declarat presedintele CARP Bistrita, Iorgu Haidau.  "Dorim de asemenea intensificarea schimburilor de experienta cu asociatii de profil din tara din cadrul "OMENIA", toate aceste ganduri de viitor fiind realizabile pe baza perfectionarii activitatilor de conducere in scopul imbunatatirii activitatilor de deservire a membrilor" sustine Iorgu Haidau..

                        Realizarile prezente si realismul obiectivelor propuse pentru 2017, ne dau convingerea ca la CARP Bistrita se lucreaza cu "toate panzele sus" in folosul membrilor cotizanti..

 

               Liliana  Orban.

 

Foto - arhiva Bistritanews.ro .

 

0 comentarii2709 vizualizări26 decembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0