Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 15 Mai 2021 - 14587
Ziua Detinutilor Politici Anticomunisti - 9 Martie.

Astazi, putina "lume" din publicul romanesc isi mai aduce aminte de Ziua de 9 Martie. Prin Legea nr. 247/2011 Parlamentul Romaniei a declarat aceasta data Ziua Detinutilor Politici Anticomunisti din perioada 1944-1989.

            Abia dupa 1990 au fost facute dezvaluiri cu privire la prigoana care a fost pornita impotriva oamenilor politici, cu adevarat politici, din perioada 1918-1944. Se datoreaza acest fapt, rostirea adevarului, mai ales Fundatiei Academia Civica si constituirii Memorialului Anticomunist de la Sighetul Marmatiei - initiate de scriitorii Ana Blandiana su Romulus Rusan. Sigur, si multor altor romani de elita. Este vorba de membri ai Partidului National Taranesc, de membrii Partidului National Liberal. Lor le-au fost "anexati", dupa ce in 1944 trupele sovietice (rusi, muscali etc) au ocupat Romania, asa numitii "legionari", "nationalisti", luptatori pe fronturile celui de al doilea razboi mondia. Asa a inceput prigoana.

            Sute de patrioti romani au fost incarcerati. Chiar sub ochii Majestatii Sale Regele Mihai, care devenise neputincios. Nu se putea lupta cu "noua justitie" instaurata in Romania. Romania incepuse sa fie "coordonata" de la Moscova.

            Dupa 1948, dupa declararea Romaniei drept "republica", situatia s-a prabusit dramatic. Au ajuns, sub regimul comunist al lui Petru Groza, sub regimul Partidului Muncitoresc Roman condus de Gheorghe Gheorghiu-Dej, incarcerati sute de romani patrioti. Nu conta cine au fost inainte acei oameni! Inchisori de pe intreg teritoriul Romaniei Populare  au fost ticsite cu intelectuali, studenti, oameni de rand, tarani. Procesele care au fost atunci intentate impotriva a mii de oameni erau o mascarada juridica.

            In urma acestui "proces" de exterminare, comandat de rusi, au murit in detentie sute de oameni si nenorocite mii de persoane care apartineau condamnatilor prin famiile lor.

            Ne ridicam in picioare in fata acelor care au suferit in acea perioada.

 

Clubul Monarhistilor Bistriteni.

 

 

 

0 comentarii5565 vizualizări08 martie 2017
rss 2.0
rss 2.0