Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Altetei sale Regale Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei.

Altetei sale Regale Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei, Custodele Coroanei. Frumoasa aniversare a Zilei de Nastere a Altetei Voastre ne ofera bucuria, fericirea si placutul prilej de a va aduce cele mai calde urari de sanatate, prosperitate si viata indelungata.

                     LA MULTI ANI,   Alteta Regala!

           Clubul Monarhistilor Bistriteni,

Presedinte, Marius Nicolae POP

 

.

 

 PRINCIPESA  MARGARETA  A ROMANIEI

 Asemeni unei flori de primavara se deschide in fata semenilor luminandu-le calea cu zambetul si actiunile sale.

            Viitoarea Regina a Romaniei, Principesa Margareta fiica cea mai mare a Regelui Mihai si a Reginei Ana, s-a nascut la 26 martie 1949, la Lausanne. Este succesoarea MS Regelui Mihai in toate prerogativele regale si Custode al Coroanei Romane.

            A copilarit in Danemarca, Elvetia, Grecia si Marea Britanie, fiind foarte apropiata de bunica ei, Regina mama Elena.

            Principesa a obtinut licenta si masterul in sociologie, stiinte politice si drept international la prestigioasa Universitate din Edinburgh, Scotia. La fel ca si strabunica sa, Regina Maria, a fost implicata, inainte de 1989 in proiecte care ajutau bolnavii de cancer.

            Specializarea in sociologie medicala si sanatate publica i-a oferit posibilitatea de a lucra in cadrul Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura(FAO) din cadrul ONU, cu sediul la Roma, si al Fondului International pentru Dezvoltarea Agriculturii(IFAD), dar si de a face numeroase calatorii, in special in Africa si America de Sud, pentru ajutorarea celor aflati in dificultate.

            Primul contact al Principesei cu Romania, a avut loc in ianuarie 1990. Fundatia Principesa Margareta, creata tot in 1990, ajuta poporul roman prin actiunile caritabile la fel ca si celelalte regine ale Romaniei.

            Casatoria cu Principele Radu in 1996, a avut drept urmare o si mai mare apropiere de societatea romaneasca. Inspirata de exemplul Reginei-Mama Elena si astazi de cel al Principelui Charles al Marii Britanii, Principesa Margareta a creat, pe domeniul de la Savarsin, un model de dezvoltare rurala si de atragere a investitiilor straine, pentru dezvoltarea identitatii locale si a turismului.

            In paralel cu activitatea caritabila desfasurata, Principesa Margareta l-a insotit pe Regele Mihai in turneele sustinute pentru sprijinirea aderarii Romaniei la NATO si la UE, precum si in numeroasele vizite pentru afirmarea identitatii Romaniei in Europa, SUA si Canada.

            Incepand din iunie 2001, Principesa Margareta locuieste la Palatul Elisabeta din Bucuresti, iar angajamentele publice se desfasoara in Capitala, in tara si in strainatate, aducandu-si contributia la procesul de desavarsire a modernizarii Romaniei, a reconcilierii cu trecutul si la conectarea tarii la familia europeana si atlantica a natiunilor.

          Prof. SIMIOANCA  SIMONA

 


0 comentarii3066 vizualizări25 martie 2017




rss 2.0
rss 2.0