Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
"Traditional romanesc in Europa multiculturala", la o noua editie in Bistrita.

Cresterea nivelului de constientizare in randul tinerilor cu privire la oportunitatile de valorificare ale produselor traditionale si promovarea valorilor europene, a unitatii si conservarii diversitatii in cadrul Uniunii Europene au reprezentat obiectivele cheie ale evenimentului "Traditional romanesc in Europa multiculturala", organizat la Liceul Tehnologic Agricol Bistrita, la data de 28 martie 2017, de catre Centrul Europe Direct Bistrita in parteneriat cu Liceul Tehnologic Agricol Bistrita, Primaria Municipiului Bistrita, Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud si Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud.

 Promovarea produselor alimentare traditionale locale poate reprezenta motorul dezvoltarii rurale sustenabile, contribuind la cresterea vizibilitatii patrimoniului culinar in randul publicului larg si la educarea consumatorilor in vederea folosirii resurselor locale si cumpararii produselor cu origine locala.

Evenimentul "Traditional romanesc in Europa Multiculturala", organizat de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, prin Centrul Europe Direct Bistrita, in parteneriat cu Liceul Tehnologic Agricol Bistrita, Primaria Municipiului Bistrita, Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud si Inspectoratul Scolar Judetean, isi propune sa contribuie la cresterea interesului cetatenilor din judetul Bistrita-Nasaud fata de produsele cu specific local si la incurajarea initiativelor antreprenoriale in domeniul valorificarii tezaurului culinar local.

In cadrul evenimentului din data de 28 martie, organizat la Liceul Tehnologic Agricol Bistrita, au fost promovate elemente culturale traditionale: produse culinare si obiceiuri de Pasti, pregatite de elevii liceului gazda si ai altor unitati de invatamant invitate.

La final, meritele participantilor au fost recunoscute, acestia primind diplome de participare. Au fost acordate cinci premii speciale:

-               Premiul special pentru cea mai frumoasa masa, acordat echipei constituite din elevi ai claselor a XI-a A si a XI-a B din cadrul Liceului Tehnologic Agricol Bistrita;

-               Premiul special pentru cele mai frumoase ornamente pascale, acordat echipei Scolii Gimnaziale Livezile;

-               Premiul special pentru cele mai frumoase oua traditionale, acordat elevilor clasei a XII-a B Seral din cadrul Liceului Tehnologic Agricol Bistrita;

-               Premiul special pentru cea mai frumoasa si gustoasa pasca, acordat elevilor clasei a X-a B din cadrul Liceului Tehnologic Agricol Bistrita;

-               Premiul special pentru cea mai frumoasa prezentare, acordat clasei a XII-a A Seral din cadrul Liceului Tehnologic Agricol Bistrita.

 

 

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Monica Muresan - Coordonator, Elena-Maria Barbos - Consilier de comunicare, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, www.cciabn.ro/europedirect.

 

0 comentarii2863 vizualizări28 martie 2017
rss 2.0
rss 2.0