Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
Oportunitatile pentru tinerii europeni, dezbatute la studenti

Educatia si formarea profesionala, adaptate nevoilor pietei muncii, precum si combaterea somajului in randul tinerilor, reprezinta premise pentru indeplinirea celei mai importante prioritati a Comisiei Europene, "un nou impuls pentru locuri de munca, crestere si investitii". In acest sens, in discursul sau privind Starea Uniunii din toamna anului 2016, Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker afirma ca "nu voi acccepta niciodata ca Europa sa fie si sa ramana continentul somajului in randul tinerilor", subliniind totodata importanta continuitatii programelor dedicate tinerilor. Despre eficienta acestor programe au dialogat, la 3 mai 2017, la Bistrita, incepand cu ora 12,00, sudentii Universitatii "Babes-Bolyai" Cluj-Napoca.

Inca din anul 2010, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, prin Centrul Europe Direct Bistrita, in parteneriat cu Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj-Napoca, organizeaza dezbateri dedicate temelor de comunicare prioritare ale Comisiei Europene, urmarind facilitarea dialogului si schimbului de opinii in randul tinerilor cu privire la aceste teme, precum si implicarea lor in "modelarea" politicilor nationale si europene.

Ajunsa la cea de a opta editie, dezbaterea dedicata studentilor a avut in acest an ca tematica modul in care percep tinerii mecanismele de finantare a proiectelor destinate cresterii calitatii educatiei, formarii profesionale si sprijinirii mobilitatiii de studiu in alte state membre. Grupurile pro si contra, alcatuite din studenti ai Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii si ai Facultatii de Business, din cadrul Universtatii "Babes-Bolyai" Cluj-Napoca, extensia Bistrita, s-au duelat in arta argumentatiei pe sectiuni care au vizat rezultatele programului Erasmus la 30 de ani de la lansare, noile oportunitati de mobilitate pentru tineri si Corpul European de Solidaritate.

Laureatii acestei editii au fost studentii echipei PRO, care s-au impus la un scor foarte strans in fata echipei CONTRA. Membrii echipei PRO au fost: Daniela Maria Mari, Diana Nicoleta Moldovan, Nicolae Moldovan, Lidia Rus, Victor Ionut Stoica si Andy-Razvan Vlasin. Echipa CONTRA a fost alcatuita din: Alina Ignatus, Dana Claudia Lazar, Daniela Nedelea, Alexandra Teodora Paun, Alexandra Rus, Alexandra Susa si Alexandra Turdean.

Din juriul dezbaterii a facut parte reprezentantii partenerilor: doamna Ileana Marginean - Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, doamna Cristina Cudrec - Primaria municipiului Bistrita, doamna Liana Sabo - Radio Transilvania Bistrita si reprezentantii Universitatii "Babes-Bolyai" Cluj-Napoca, doamna Prof. Univ. Dr. Cornelia-Felicia Macarie - moderat al dezbaterii, si domnul Lect. Univ. Dr. Dorin Dobra. La finalul dezbaterii, meritele participantii au fost recunoscute, acestia fiind premiati de echipa Centrului Europe Direct Bistrita cu diplome si carti.

 Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Monica Muresan - Coordonator, Ovidiu Puiu - Manager executiv, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, www.cciabn.ro/europedirect.

0 comentarii2807 vizualizări04 mai 2017
rss 2.0
rss 2.0