Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
MOMENT COMEMORATIV BISTRITEAN LA OARBA DE MURES .

Cu 74 de ani in urma, la Oarba de Mures, dupa 20 de zile crunte, Armata romana a pierdut peste 11.000 de militari. Luptatorii apartinand Diviziilor 9 si 11 Infanterie din Corpul 6 Armata, au fost obligati sa atace frontal, pe o largime de doar 400 metri, un inamic bine organizat genistic si inarmat pana in dinti. Cronicarii de razboi apreciaza ca acest masacru a fost planuit de catre generalul rus Trofimenko, cel caruia i se subordona Armata 4-a romana si care a dorit astfel o razbunare personala pentru cei patru ani in care romanii au luptat impotriva rusilor. 

                         Pentru a comemora acest "Katin" romanesc, Casa de Ajutor a Pensionarilor Bistrita, a organizat un pelerinaj la Monumentul eroilor de la Oarba de Mures, unde o delegatie condusa de catre  colonelul in rezerva HAIDAU IORGU a depus o coroana de flori in amintirea celor care si-au dat viata pentru eliberarea teritoriului patriei.

Celor prezenti la festivitate, despre importanta evenimentului, le-a relatat col. rz. FILIP DORIN, membru al CARP Bistrita.

 

 

   David Flaviu.

0 comentarii3164 vizualizări11 mai 2017




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0