Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
2% pentru Micii Printi.

Centrul de Resurse si Referinta in Autism Micul Print Bistrita trece printr-o perioada extrem de dificila financiar care ameninta insasi existenta Asociatiei. Motivul? Taxe pe salarii mari, cheltuieli de intretinere mari, venituri zero de la stat si sprijin financiar redus din mediul privat. Spre deosebire de alte tulburari, copiii cu TSA necesita supraveghere PERMANENTA, programe de terapie intensive (4-8h/zi), suport pentru integrare scolara si social. Parintii beneficiarilor se implica individual in strangerea de fonduri pentru terapia propriilor copii, si unii reusesc sa stranga fonduri pentru a beneficia de terapie exclusiv gratuita, insa nu toti. Pe de alta parte, toate cheltuielile legate de taxe, de angajatii care nu lucreaza direct in terapie ABA: kinetoterapeutul care ofera servicii gratuite, asistent social), curatenie, acreditari si impozite, intretinere (gaz, curent, gunoi, internet, telefon, combustibil) - de circa 10.000 de lei/luna -  nu pot fi acoperite din eforturile parintilor. De aceea, contributia si sprijinul dvs sunt cruciale pentru mentinerea nivelului de calitate al serviciilor oferite de AAE si pentru dezvoltarea pe vertical a serviciilor oferite. Avem planuri de viitor mari si dubii serioase ca le vom putea implementa fara sprijinul dvs. Sper ca urmatorul istoric al AAE sa va convinga sa fiti si in acest an alaturi de noi.

 

Asociatia Autism Europa Bistrita ofera din anul 2007 servicii de informare, constientizare, consiliere si educare, cursuri de formare pentru parinti, cadre didactice si specialisti in beneficiul copiilor si tinerilor cu tulburari din spectrul autist si tulburari de dezvoltare, al familiilor acestora, al specialistilor si al comunitatii. Serviciile oferite in cadrul Centrului de Resurse si Referinta in Autism Micul Print sunt sustinute financiar din sponsorizari private, proiecte, donatiile parintilor si efortul comun al personalului format din psihologi clinicieni, psihopedagog, logoped, kinetoterapeut, asistent medical. 

 

Organizatie infiintata de parinti in 2007 pentru a suplini initial lipsa si ulterior insuficienta serviciilor de recuperare specializate pentru copii cu TSA, AAE functioneaza azi ca o adevarata retea de integrare scolara pentru cei 40 de copii cu varste intre 2-16 ani care beneficiaza zilnic sau periodic de diferite servicii sociale de recuperare oferite de centrul de zi. Specialisti formati in terapie comportamentala, cognitiv comportamentala, terapia limbajului, psihopedagogie speciala si kinetoterapie abordeaza fiecare beneficiar si familia acestuia global, oferind progame de recuperare psihosociala multisistemice, adecvate nevoilor fiecarui copil. 

 

De la infiintare, AAE a desfasurat urmatoarele programe si proiecte, cu impact major asupra perceperii tulburarilor din spectrul autist la nivel comunitar:

 

- Seminar gratuit pentru parinti si specialistii din unitatile de invatamant si medicale din Bistrita-Nasaud sustinut de specialisti din Germania (2008).

- Formarea de terapeuti, acreditati de Colegiul Psihologilor din Romania (2009)

- Editarea unei brosuri tematice (400 de exemplare), distribuita medicilor de familie din Bistrita-Nasaud, precum si in gradinite si institutii (2009)

- Reabilitarea si extinderea Centrului de Resurse si Referinta in Autism Micul Print Bistrita (2009)

- "Educatie pentru Autism", proiect co-finantat de Primaria Bistrita (2009). In cadrul proiectului - o echipa de specialisti din cadrul CRRA "Micul Print" a sustinut seminarii cu tema "Integrarea copilului autist in unitatile de invatamint prescolar de masa" in fiecare gradinita cu personalitate juridica din municipiul Bistrita.

- Training: "Tulburari de percetie senzoriala la persoanele cu autism si tehnici de integrare senzoriala prin joc", la care au participat 40 de terapeuti si parinti din municipiul Bistrita (2010)

- "Grup de suport social pentru persoanele cu tulburari din spectrul autist si tulburari conexe" (2011) - proiect co-finantat de Primaria Municipiului Bistrita 

- Organizare curs -  "Interventii cognitiv comportamentale - aplicatii la copiii cu tulburari din spectrul autist", sustinut de Asociatia de Psihoterapii Cognitiv- Comportamentale din Romania in colaborare cu Asociatia Autism Transilvania - 20 de participanti (2011)

- "Sala de documentare" pentru familiile copiilor cu TSA si alte tulburari de dezvoltare (2012) proiect co-finantat de Primaria Municipiului Bistrita

- Premiile antidiscriminare - Editia 1 - 2012, urmat de editia a II-a (decembrie 2014)- evenimente publice organizate la Sinagoga Bistrita in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean, Primaria Bistrita si Societatea de Concerte, in cadrul caruia au fost premiate peste 50 de cadre didactice din judet implicate in lupta pentru integrarea copiilor cu tulburari din spectrul autist in invatamantul de masa.

- Editarea si lansarea revistei nationale "2 Elefanti - o revista despre autism" si a site-ului www.2elefanti.ro (2 aprilie 2013) - cu ocazia Zilei Internationale de Constientizare a Autismului, in parteneriat cu Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud si Centrul Judetean pentru Cultura. Revista a fost distribuita gratuit in 2000 de exemplare si este un instrument util pentru parintii si cadrele didactice implicate in procesul educativ, vizand ansamblul tulburarilor de dezvoltare ale copiilor. In data de 2 aprilie 2015 a fost lansat numarul 3 al revistei, beneficiind de o larga distributie la nivel national.

- Proiectul "Servicii gratuite de kinetoterapie si stimulare multisenzoriala pentru copii cu tulburari din spectrul autist" (2013 si 2014), co-finantat de catre Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, prin care au fost dotate cu materialele necesare salile de kinetoterapie si stimulare senzoriala din cadrul Centrului "Micul Print" iar 20 de copii cu tulburari de spectru autist au beneficiat de peste 300 de sesiuni de kinetoterapie si stimulare multisenzoriala.

- Proiect aquaterapie in parteneriat cu Casa Ema - 2015

- Proiect de terapie ecvestra in parteneriat cu Caii Lupilor Sieu Sfantu. 2015

- Terapie psihologica de recuperare si consiliere socio-scolara pentru 90 de copii din judetul Bistrita-Nasaud si judetele conexe.

- 2017 - Program gratuit de logopedie - Sponsorizat de Club Lions Bistrita

- 2017 - Program gratuit de terapie prin muzica - Sponsor Alces

http://www.crra.ro/doneaza/

 

ECHIPA MICUL PRINT.

 

0 comentarii3059 vizualizări12 mai 2017
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0