Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Produs in Bistrita-Nasaud - prezenta numeroasa si noutati la Serbarile Bistritei Medievale 2017.

Produse traditionale si creatii manuale marca "Produs in Bistrita-Nasaud" sunt prezente in acest sfarsit de saptamana pe Pietonal cu ocazia Serbarilor Bistritei Medievale, 23 - 25 iunie 2017. Piata locala "Produs in Bistrita-Nasaud"- cornulete, cozonaci si paine, siropuri, conserve de fructe, branzeturi, pastav afumat si zacusca de pastrav, produse apicole, uleiuri presate la rece, etc. - se muta, in acest sfarsit de saptamana, tot pe Pietonal (zona Piata Morii), fiind parte integranta a targului organizat in cadrul festivalului medieval. Nu lipsesc surprizele si noutatile "Produs in Bistrita-Nasaud" pe care sunteti invitati sa le descoperiti la fata locului.

Ajunse la editia a XI-a, Serbarile Bistritei Medievale reinvie atmosfera burgului transilvan cu domnite si cavaleri, cu menestreli si mestesugari de toate soiurile. Intre acestia din urma,  ii regasim, la loc de cinste, pe cei peste 30 de artizani si mici producatori, membri ai Asociatiei "Produs in Bistrita-Nasaud" care isi prezinta creatiile unicat sau de serie mica: produse din lemn,  artizanat, impletituri din papura, piese de imbracaminte cu motive traditionale, ceramica, accesorii, bijuterii etc. vor putea fi admirate si achizitionate de pe Pietonal, de vineri pana duminica.

Bunatatile alimentare facute dupa retete si procedee traditionale, prezente in mod constant la piata locala "Produs in Bistrita-Nasaud", organizata in fiecare sambata in zona Centrala se gasesc, in acest sfarsit de saptamana, tot pe Pietonal (zona Piata Morii) si nu langa Biserica Evanghelica, unde erau, de obicei.

Va puteti reintalni cu chef Nina Rus sau puteti "gusta" povestea celei mai noi marci "Produs in Bistrita-Nasaud", Crama Vie-Vin Lechinta, caruia ii uram bun venit in randurile Asociatiei.

Tot cu titlu de noutate, avem bucuria sa dezvaluim prima eticheta de produs care poarta sigla "Produs in Bistrita-Nasaud": Cascavalul Dalia de Micesti.

Aceasta sigla o veti regasi si pe standurile mestesugarilor din Bistrita-Nasaud prezenti la Serbarile Bistritei Medievale. Alegeti sa achizitionati produsele lor si sa sustineti, astfel, economia locala.

0 comentarii3248 vizualizări23 iunie 2017




rss 2.0
rss 2.0