Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Lansare proiect "Antreprenor ACASA".

Asociatia Inceptus Romania impreuna cu partenerii: ROMBEL-COMMUNAUTE ROUMAINE EN BELGIQUE/ROMBEL - COMUNITATEA ROMANILOR DIN BELGIAAsociatia Dezvoltarea Capitalului Uman si SC. FiaTest SRL implementeaza proiectul "Antreprenor ACASA" incepand din data de 22.09.2017. Proiectul se va derula pe o perioada de 36 luni si beneficiaza? de cofinantare din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014 - 2020, Axa prioritara? 3 "Locuri de munca pentru toti", Obiectivul specific 3.7. "Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana, program Diaspora Start-Up".

Proiectul "Antreprenor ACASA" este adresat romanilor din Diaspora care doresc sa se intoarca acasa si sa dezvolte afaceri in Romania.  Proiectul va oferi sprijinul de care romanii din Diaspora au nevoie pentru a investi in Romania, pentru a se reloca acasa si a-si reconstrui o viata si o cariera aici.

 Valoarea totala eligibila 15.177.597,65 lei din care: 12.848.456,70 lei contributia Uniunii Europene si 2.267.374,71 lei contributia din bugetul national al Romaniei. Co-finantarea eligibila a Solicitantului este: 61.766,24 lei.

In cadrul proiectului ne adresam unui numar de minim 350 de persoane din Diaspora care doresc sa isi imbunatateasca competentele antreprenoriale cu scopul infiintarii de afaceri non-agricole in Romania. Prin intermediul Platformei e-learning 100% Antreprenor, 300 persoane vor beneficia de Programul integrat de formare antreprenoriala. Tuturor persoanelor inscrise in proiect li se ofera posibilitatea participarii la concursul de planuri de afaceri.

 Cele mai bune 56 planuri de afaceri non-agricole care se vor infiinta in oricare din regiunile Romaniei cu exceptia Bucuresti - Ilfov vor fi primi finantare, precum si servicii personalizate de consiliere, consultanta si mentorat pentru dezvoltarea afacerii initiate. Fiecare beneficiar de finantare are obligatia crearii a minim doua locuri de munca in cadrul afacerii proprii.

Finantarea acordata (ajutor de minimis) este in valoare de aproximativ 33.325 Euro (respectiv 148.400,00 lei calculat la cursul Inforeuro aferent lunii octombrie 2016  - 4,4530 lei/euro)  pentru fiecare Plan de Afaceri selectat. Se va asigura sustinerea si promovarea continua a afacerilor finantate si dupa finalizarea proiectului.

Toate serviciile oferite beneficiarilor proiectului sunt gratuite.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.


Asociatia Inceptus Romania

Cluj-Napoca, Str. Anatole France nr.22

E-mail: antreprenoracasa@gmail.com 

0 comentarii3052 vizualizări24 octombrie 2017




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0