Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 27 Aprilie 2024 - 14587
Hai sa cautam "lumina buna" pentru fotografie in spitale!

Fundatia Inocenti Bistrita anunta lansarea proiectului Hai sa cautam "lumina buna" pentru fotografie in spitale!, sprijinit de Fundatia pentru Comunitate si MOL Romania prin Programul MOL pentru Sanatatea Copiilor. Proiectul este implementat in colaborare cu Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita-Nasaud, in perioada ianuarie - august 2018.

 In cadrul acestui proiect, Fundatia Inocenti Bistrita va utiliza tehnica "photo-voice" pentru facilitarea identificarii si exprimarii emotiilor legate de boala pentru 60 de copii internati in Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita Nasaud, sectia de pediatrie.

Rezultate asteptate in urma implementarii proiectului:

-   utilizarea tehnicii "photo-voice" va avea un rol terapeutic pentru copii. Acestia vor fi incurajati si ajutati sa-si identifice si sa accepte emotiile si sentimentele legate de boala in sine, care nerecunoscute si acceptate au o influenta negativa asupra lor.

-   va fi diminuata frica de boala si copiii vor intelege si vor accepta mai usor tratamentele si procedurile medicale;

-   beneficiarii isi vor dezvolta creativitatea si abilitatile manuale, vor invata notiuni de tehnica fotografica prin joc.

De asemenea, datorita faptului ca beneficiarii directi sunt copiii din programul Inocenti "Viata Copilului" (copiii spitalizati), specialistii Inocenti vor obtine o imagine mai clara si o mai buna intelegere a problemelor cu care se confrunta copiii, fapt care ne va ajuta sa ne imbunatatim serviciile oferite.

 Dorim sa incheiem proiectul cu o expozitie cu lucrarile copiilor la una din benzinariile MOL. Scopul acestei activitati il reprezinta inchegarea relatiei de colaborare cu personalul companiei, cu oamenii din comunitate, de a promova proiectele noastre si implicarea finantatorului in rezolvarea problemelor sociale.

 

 

Cu stima,

Director - Laura Filipoi.

0 comentarii2940 vizualizări25 ianuarie 2018




rss 2.0
rss 2.0