Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 15 Mai 2021 - 14587
"Tara Nasaudului - o punte centenara intre doua continente".

Asociatia Culturala Nasaudeanca, in parteneriat cu Asociatia "Produs in Bistrita-Nasaud" si Virginia Linul PFA, lanseaza proiectul "Tara Nasaudului - o punte centenara intre doua continente".

            Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni si vizeaza promovarea culturii si traditiilor romanesti peste hotare, in contextul Anului Centenarului Marii Uniri si al Patrimoniului Cultural.

            Obiectivele proiectului sunt:

  1. Prezentarea evolutiei costumului popular romanesc in ultimii 100 de ani, pentru comunitatea studenteasca din Arizona State University si comunitatea de romani din regiune.
  2. Promovarea traditiilor din Tara Nasaudului pentru cel putin 500 de membri ai comunitatii romanesti din Arizona si studentii ASU.
  3. Cresterea gradului de constientizare a prezentei elementelor de inspiratie traditionala in moda contemporana, pentru studentii ASU si comunitatea de romani din Arizona.

Delegatia Asociatiei Culturale Nasaudeanca si a partenerilor va fi prezenta la manifestarile organizate de Facultatea de Litere a Universitatii de stat din Arizona, in perioada 30 martie - 15 aprilie, cu ocazia celebrarii Centenarului Marii Uniri. Evenimentele includ:  Expozitia "Istoria costumului popular romanesc din ultimii 100 de ani, Expozitie de fotografie cu imagini de la activitati importante de promovare a costumului popular, organizate in zona Tarii Nasaudului, prezentare produse traditiononale marca "Produs in Bistrita-Nasaud", atelier de cusut cu ate si margele, dezbatere: Tara Nasaudului - oportunitati turistice, educationale si antreprenoriale.

Proiectul este primul dintr-o serie de proiecte dedicate promovarii culturii si traditiilor specifice Tarii Nasaudului in comunitati de romani din strainatate, prin care Asociatia Culturala Nasaudeanca si partenerii ei isi propun constientizarea apartenentei la cultura nationala si la inocularea sentimentului de mandrie nationala pentru membrilor comunitatii romanesti de peste hotare. 

             Contact: Gabriela Onul - Manager de proiect,

             tel. 0744 971 731, e-mail: onulgabriela_bn@yahoo.com 

Asociatia culturala ‚‚Nasaudeanca’’ este o asociatie infiintata in orasul Nasaud, inima Tarii Nasaudului, cu scopul de a sustine cultura si traditiile specifice zonei, promovarea acestora si a culturii romanesti atat in tara, cat si in strainatate, cooperarea cu alte asociatii si institutii cu scop asemanator.

 

0 comentarii3430 vizualizări31 martie 2018
rss 2.0
rss 2.0