Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 15 Mai 2021 - 14587
INTALNIRE ASTRISTA LA DEJ.

Despartamantul "Teodor Mihali" din Dej initiaza actiuni ample, bine structurate, printre care conferintele astriste, avand parteneriate de colaborare cu cadre universitare  si cu despartamintele limitrofe, insistand asupra nevoii de cunoastere si intelegere cu posibilitatea de a distinge esentialul de neesential, ceea ce este durabil, de ceea ce este trecator.

Stapanit de dorinte puternice, presedintele ASTREI dejene ec. dr. Radu Gavrila, omul cu pasiune pentru lucrurile folositoare, aduna in jurul lui oameni cu tainele sufletului de romani, care stiu sa se cultive prin imbogatirea vietii interioare, dand sens prestantei vietii cultural-stiintifice prin ASTRA. Sambata, 14 aprilie 2018, amfiteatrul Liceului "Papiu Ilarian",  a gazduit si de data aceasta adunarea ASTREI Dej, avand ca invitati din  Sibiu, Nasaud, Beclean, Soncuta Mare si Tg. Lapus. Aici  s-a expus conferinta cu tema "Centru si periferie"  de catre omul de aleasa cultura, universitarul si scriitorul dr. MIRCEA GELU BUTA, un adevarat laborator de sentimente umane.

Delegatia ASTREI nasaudene a fost compusa din noua astristi  si anume: Floarea Ples, Lucretia Mititean, Gabriela  Herta, Ioana Lapusneanu, Gheorghe Ples, Romulus Berceni, Leon Catarig, Grigore Lungu si Ioan Mititean. In asemenea actiuni reusim sa ne cunoastem mai bine calitatile, ne criticam defectele, ne formam spiritul camaraderesc si ne valorificam talentele creative, legam prietenii prin identitatea de temperament si afinitati sufletesti.

La adunarea de la Dej a fost prezent si prof. univ. dr. Dumitru Acu, presedintele Asociatiunii, care a apreciat activitatea astrista de la Dej ca o adevarata scoala a vietii.  Prezenti la toate fazele activitatii au fost parlamentarul  Cornel Itu si primarul municipiului,  Costan Morar,  care intaresc prestanta Astrei in zona. S-a facut o analiza a activitatii pe anul trecut, s-a expus proiectul de masuri pe anul curent si s-a ales noul organ  de conducere, fiind reales in functia de presedinte, omul cu idei, care stie a modela  comportamente,  RADU GAVRILA, caruia nasaudeni ii ureaza succes si sa implineasca legea si cultura unitatii astriste.


      Ioan Mititean. 

0 comentarii3563 vizualizări16 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0