Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 15 Mai 2021 - 14587
Inventiile au menirea de a ajuta societatea, afirma castigatorii SAB.

Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei si Salonul Auto Bucuresti lanseaza cea a patra editie a concursului de idei inovative pentru industria automobilelor, Bursa SAB - "Propulsam viitorul", care va avea loc la centrul expozitional Romexpo, in perioada 12-13 mai si al carei premiu este de 5.000 lei. Bursa oferita de SAB in parteneriat cu FDVDR sprijina inventatorii romani, care promoveaza Romania prin inventiile lor.
Castigatorii ultimelor doua editii ale burselor SAB - "Propulsam viitorul" au explicat cum i-a ajutat aceasta bursa sa obtina rezultate si performante mai mari. Inca de la inceput, ambii si-au propus ca inventiile lor sa ajute societatea, imbunatatind calitatea vietii  cetetenilor si eficientizand anumite procese in care acestia sunt implicati. 
Albert Suvac castigatorul ultimei editii aminteste cum i-a venit ideea de a crea un triciclu electric care poate atinge 25 de kilometri pe ora si ce aspiratii are pe viitor pentru inventia sa.
"Ideea din spatele inovatiei mele a incoltit in ultimul an de facultate cand mi-am dat licenta. Am pornit de un prototip de triciclu al profesorului Iustin Capra conceput in stil ingineresc si am creat propriu zis un produs nou, cu un atu comercial si aplicabilitate larga. Practic am realizat un nou triciclu prin ideea de inovare pe optimizare de structura. Prin castigarea bursei am reusit sa dezvolt si sa imbunatatesc acest produs. Varianta cu care am castigat avea un cadru de otel care cantarea 22 de kilograme. Acum am reusit cu un cadru de aluminiu sa reduc greutatea triciclului la 12 kilograme si sa introduc acumulatori pe litiu cu sistem de incarcare. Ratiunea inovatiei in sine este in folosul societatii. Sper in viitorul apropiat sa pot expune produsul cu ultimele detalii specificate", declara Albert Suvac, castigatorul ultimei editii.

Andrei Marin castigatorul penultimei editii evoca motivul principal din spatele masini sale electrice care raspunde la comenzi ce pot fi date prin intermediul unei manusi cu senzori.
"Pentru aceasta inovatie ne-am gandit de la bun inceput sa-i ajutam pe oamenii care sufera de un handicap locomotor. Practic acestia isi pot pune o manusa cu senzori care, prin miscari fine, da comenzi masinei electrice de a schimba viteza, directia etc. Bineinteles ca exista si un algoritm care executa aceste intentii transmise prin senzori intr-un cadru de protectie pentru prevenirea accidentelor. Bursa ne-a ajutat sa dezvoltam partea hardware a inovatiei, adica noi senzori, noi functionalitati si performante mai mari. In prezent, motoarele sunt mai puternice si masina poate urca in rampa", afirma Andrei Marin, castigatorul penultimei editii.  
Cercetarea stiintifica in Romania are nevoie de sprijin constant si coerent pentru a produce inovatii. Capitalul uman intelectual reprezinta o prioritate pentru dezvoltarea Romaniei si pentru promovarea calitativa a cercetarii si a mediului inovator romanesc.

Pentru mai multe detaliii:
Alexandru Filimon
0766 703 909
office@fundatiadanvoiculescu.ro

0 comentarii2751 vizualizări24 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0