Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 24 Mai 2024 - 14587
APAN SARBATORESTE ZIUA MONDIALA A SCLEROZEI MULTIPLE PRINTR-O CAMPANIE DE CONSTIENTIZARE.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sclerozei Multiple, 30 mai 2018, APAN Romania organizeaza o serie de actiuni dedicate constientizarii acestei afectiuni: un stand Casa senzoriala SM, o campanie de multumire adresata personalului medical, o campanie pe social media si participarea la dezbatere publica cu autoritatile din domeniul sanatatii.

 Standul Casa Senzoriala SM este prezent in saptamana 28 mai - 3 iunie la mall Promenada, etajul 1, zona de zud, in fata magazinului Peek & Cloppenburg si prin acest stand publicul larg este invitat sa experimenteze simptomele cele mai des intampinate de persoanele cu SM: rigiditate musculara si oboseala, incontinenta urinara, probleme legate de mers, mobilitate si echilibru, dificultate in indeplinirea sarcinilor zilnice, dificultati cognitive, singuratate si anxietate. Standul dispune de trei zone diferinte, ceea ce garanteaza interactiunea cu publicul. La stand sunt pliante si alte materiale informative vor fi distribuite, plus multe surprize. Programul standului este de luni pana vineri de la 10:00 la 20:00, sambata si duminica de la 11:00 la 16:00.

 

‘Thank you, doc!’ este o campanie de multumire adresata personalului medical implicat in gestionarea SM, ce se incadreaza in evenimentul ce are loc la nivel international - MSIF #BringingUsCloser. Campania are loc chiar pe 30 mai de Ziua Mondiala a Sclerozei Multiple. Actiunea de multumire este adresata medicilor neurologi, rezidentilor, asistentilor mediali si infirmierilor implicati in centrele de scleroza multipla din capitala. Campania, desfasurata concomitent in cele sapte centre, va fi sustinuta de pacientii cu SM (membri APAN Romania), membrii de familie si avand sprijinul voluntarilor de la compania Oracle, care vor asigura suportul logistic. In dimineata zilei de 30 mai in fiecare locatie, timp de doua ore, vor fi dispuse in holul central baloane care vor forma din litere mesajul ‘TKS, DOC!’, vor fi impartite pliante de prezentare succinta a afectiunii catre vizitatori si vor fi impartite cani de cafea cu mesaje de multumire. Centre implicate in campanie sunt: SUUB, SUU Elias, SUUMC Carol Davila, Spitalul Clinic Colentina, SCU Agrippa Ionescu, Institutul Clinic Fundeni, SCP Alexandru Obregia.

 Campania de social media consta in carti postale cu mesaje de incurajare destinate persoanelor nou diagnosticate si se va desfasura pe 30 mai.

 De asemenea, membrii APAN vor participa la dezbateri publice cu autoritatile din domeniul sanatatii, la o conferinta de presa si la o campanie de activare bloggeri.

 Partenerii si sponsorii campanie de constientizare organizate de Asociatia APAN sunt: Merck Romania si Roche Romania.

 Alte detalii despre campanie pe pagina de Facebook dedicata evenimetului: Ziua Mondiala a Sclerozei Multiple 2018

 

 

DESPRE ASOCIATIA PACIENTILOR CU AFECTIUNI NEURODEGENERATIVE
Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative (APAN Romania) reprezinta comunitatea care ofera tuturor persoanelor afectate de bolile neurodegenerative posibilitatea de a-si trai viata la cel mai inalt potential si de a asigura sprijinul de care au nevoie, pana cand un tratament va fi, in cele din urma, gasit.
 
APAN Romania reprezinta si apara drepturile persoanelor cu afectiuni neurodegenerative in tara noastra. Misiunea asociatiei este sa ofere acces la informatii inovatoare, sa educe toate partile interesate cu privire la nevoile persoanelor cu afectiuni neurodegenerative si sa faciliteze accesul echitabil la tratament si terapii de inalta calitate, pentru imbunatatirea calitatii vietii.
 
APAN Romania isi doreste sa devina principala voce a persoanelor cu afectiuni neurodegenerative din Romania si sa se asigure ca pacientii au o voce puternica in stabilirea propriilor obiective si prioritati.
www.afectiuni-neurodegenerative.ro

 

 

Pentru informatii suplimentare:
Cristina Vladau
Vicepresedinte APAN Romania
Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative
T: 0722495786
E: info@afectiuni-neurodegenerative.ro
www.afectiuni-neurodegenerative.ro
www.facebook.com/APANRomania

0 comentarii3318 vizualizări29 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0