Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Au schimbat tabletele cu tabla de sah!

Festivalul de Sah Lions a adunat, la Cluj-Napoca, cei mai buni sahisti juniori din tara. Peste 300 de copii si adolescenti au schimbat, weekendul trecut, tabletele, telefoanele si televizoarele, cu tabla de sah. De Ziua Copilului, Cluj-Napoca a fost gazda celei de-a IX-a editii a Festivalului International de Sah Lions. Pionii, nebunii, caii s-au "inclestat" pentru a cuceri cele 64 de patrate ale tablei, dar si admiratia spectatorilor prezenti pe "terenul" Casei de Cultura a Studentilor.

 In prima zi a competitiei, la "amatori" (sectiune impartita

in trei categorii: clasa pregatitoare, clasa I si clasele II-VIII), s-au remarcat: Sonia Luca, Antonia Batincu, Rares Mitrea, Nectarie Palimaru, Maia Moldovan, Ariana Bot, Mihai Iliescu, David Zirbo si Horia Lutas.

 A doua zi a fost dedicata turneelor pentru experimentati, legitimati la cluburi. La categoria 8 ani, castigatoarea turneului a fost Daniela Enachi din Targu Mures, urmata de Ariana Badica din Brasov si Nagy Attila din Targu Mures. La categoria 10 ani, pe podium s-au situat, in ordine: Iancu Sandea, Rares Timbuc si Mara Chira, toti din Cluj. La categoria 18 ani, cel mai bun a fost Iustin Ciorgovean din Alba Iulia, care i-a devansat pe clujenii Laurentiu Bobocea si Mircea Talu.

 Indiferent daca practica sahul din pasiune, sau sunt jucatori legitimati, participantii au aratat ca, in fata ceasului de control si a tablei de sah, strategia este cea care conteaza. Faptul ca s-au descurcat admirabil este dovedit si de numarul mare de premii: in total, 50 de cupe si aproape 7000 lei au fost oferiti castigatorilor. De asemenea, toti copiii au fost recompensati cu diplome, tricouri si dulciuri pentru participarea la concurs.

 "Sahul este unul dintre cele mai complexe sporturi din cate exista. Beneficiile pe care le are pentru mintea frageda si in dezvoltare a copiilor sunt deosebite si cu impact pentru toata viata. Copiii isi dezvolta imaginatia, creativitatea, concentrarea si gandirea logica. Este motivul pentru care am initiat si sustinem cu drag si pe termen lung aceasta competitie", a declarat Mirela Marica, reprezentant Lions Cluj Genesis, organizator al Festivalului, alaturi de Clubul Sportiv Pegas Cluj.

 

 

 

0 comentarii3808 vizualizări07 iunie 2018
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0