Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Luni 15 Aprilie 2024 - 14587
S-au finalizat primele cursuri gratuite in cadrul Proiectului "Regions for Jobs"

La inceputul lunii mai s-au finalizat primele serii de cursuri organizate gratuit in cadrul Proiectului "Regions for Jobs", proiect finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 si implementat de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, in calitate de beneficiar, in parteneriat cu Mesogeiako Symvouleftiko Systema S.A. Grecia si Camerele de Comert si Industrie Brasov si Prahova.  

Programele de formare profesionala planificate in cadrul proiectului sunt destinate persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca si sunt adecvate cererii de ocupare imediata si,  in acelasi timp abilitatilor participantilor.

Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud in calitate de beneficiar, in parteneriat cu Mesogeiako Symvouleftiko Systema S.A. Grecia si Camerele de Comert si Industrie Brasov si Prahova implementeaza, in perioada 1 iunie 2010 - 31 mai 2013, proiectului strategic "Regions for Jobs", finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.

Proiectul isi propune sa imbunatateasca capacitatea de ocupare a somerilor si a persoanelor inactive din cele trei regiuni implicate, care vor beneficia de sprijin pentru gasirea unui loc de munca sau pentru initierea unei afaceri prin: consiliere si medierea muncii, certificare de competente dobandite in mod non-formal, formare profesionala, schimb de experienta in Grecia, activitati de mentorat.

Furnizarea de servicii de formare profesionala este tintita pe cererea de ocupare imediata, si in acelasi timp, pe tipul de pregatire adecvata abilitatilor participantilor, cursurile fiind organizate ulterior parcurgerii tuturor etapelor de consiliere profesionala.

Primele cursuri gratuite au debutat in luna martie, respectiv aprilie a.c. si au vizat domenii precum:

- comunicare in limba engleza - initiere, cu o durata de 52 de ore, unde cursantii au fost pusi in fata unor situatii asemanatoare celor din viata reala prin exercitii de comunicare, simulari si jocuri de rol, stimulandu-se invatarea activa a deprinderilor de limba necesare pentru a comunica eficient in orice situatii, profesionale sau personale;

- competente antreprenoriale (initiere in afaceri), cu o durata de 90 ore, obiectivele cursului fiind: formarea culturii antreprenoriale, cresterea abilitatii de a transforma ideile de afaceri in actiuni concrete prin furnizarea de informatii referitoare la mediul de afaceri si oportunitatile existente pe plan local, elaborarea unui plan de afaceri, organizarea si derularea unei afaceri de succes.

 

 Aceste cursuri sunt autorizate in conformitate cu legislatia nationala privind formarea profesionala a adultilor, absolventii intrand in posesia certificatelor cu recunoastere nationala.   

Un numar total de 31 persoane apartinand grupului tinta al proiectului au beneficiat de aceste cursuri gratuite, din care 17 persoane au absolvit cursul de comunicare in limba engleza - initiere, respectiv 14 persoane cel de competente antreprenoriale.

Cursurile oferite gratuit continua pe toata durata de implementare a proiectului.

        Pentru informatii suplimentare va stam la dispozitie la sediul Camerei de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, din str. P. Ispirescu, nr. 15A tel./fax: 0263-230640 begin_of_the_skype_highlighting            0263-230640      end_of_the_skype_highlighting, 210039, e-mail: marketing@cciabn.ro, www.cciabn.ro, persoana de contact: Monica Muresan - Manager General Proiect, Cristina Magda - Responsabil formare profesionala.

 

 

 

 

0 comentarii2821 vizualizări19 mai 2011
rss 2.0
rss 2.0