Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
Elevi din judetul Bistrita-Nasaud, la Scoala de Vara "Tinerii si Democratia".

Dezvoltarea abilitatilor de comunicare si cresterea nivelului de constientizare privind importanta participarii active la viata democratica a Uniunii Europene au fost principalele beneficii ale participantilor la Scoala de vara "Tinerii si democratia". Evenimentul a fost organizat de Centrele Europe Direct Bistrita, Arges, Bucuresti si Maramures, la Baile Herculane, judetul Caras-Severin, in perioada 28 - 31 august 2018.

 La finalul lunii mai, Comisia Europeana a publicat propunerea Noii Strategii Europene pentru Tineret care va intra in vigoare anul viitor si va fi valabila pana in anul 2027. Scopul acesteia este de a oferi tinerilor o voce mai puternica si de a ii incuraja sa se implice in crearea de politici de tineret la nivel european, prin dezvoltarea de programe si proiecte  orientate pe urmatoarele arii de actiune: IMPLICARE - Incurajarea participarii tinerilor la viata democratica si civica; CONECTARE - Conectarea tinerilor din interiorul si din afara Uniunii Europene pentru a stimula implicarea prin voluntariat, mobilitati de invatare si solidaritate; CAPACITARE - sprijinirea si responsabilizarea tinerilor prin cresterea calitatii, inovatiei si recunoasterii activitatii de tineret.

Raspunzand acestor nevoi, Centrul Europe Direct Bistrita, alaturi de Centrele Europe Direct din Arges, Bucuresti si Maramures, a organizat, in perioada 28-31 august 2018, la Baile Herculane, Scoala de vara "Tinerii si democratia". Contribuind la cresterea nivelului de constientizare in randul tinerilor cu privire la importanta participarii civice si la dezvoltarea in randul acestora a competentelor necesare pentru participarea la procesul democratic european, activitatile propuse au fost deosebit de apreciate de participanti.

Editia din acest an a adus impreuna 27 de tineri din Bucuresti si judetele Arges, Bistrita-Nasaud si Maramures, care au avut oportunitatea de invata mai multe despre importanta implicarii active in viata democratica, de a isi dezvolta abilitatile de comunicare, in special prin intermediul mijloacelor digitale si a tehnicilor moderne de "storytelling", si de a socializa cu tineri din alte regiuni ale tarii.

Din judetul Bistrita-Nasaud au participat 8 liceeni, voluntari si castigatori ai concursurilor organizate de Centrul Europe Direct Bistrita in acest an: Florina Brati - Liceul de Muzica "Tudor Jarda" Bistrita; Paula Bosi - Colegiul National "Liviu Rebreanu" Bistrita; Elena Campan - Colegiul National "Liviu Rebreanu" Bistrita; Ionela Horoba - Liceul Tehnologic de Servicii Bistrita; Anda Mariana Pop - Colegiul Tehnic "Infoel" Bistrita; Bogdan Szasz - Colegiul National "Petru Rares" Beclean; Dorian Szekeres - Colegiul National "Andrei Muresanu" Bistrita; si Anton Tricolici - Liceul de Arte "Corneliu Baba" Bistrita.

 Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Ovidiu Puiu - Coordonator, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, http://www.europedirectbistrita.ro/.

0 comentarii2905 vizualizări01 septembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0