Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 24 Mai 2024 - 14587
Cluburile Rotary Bistrita Nosa si Rotary Bistrita pun inima la treaba impreuna.

"La fiecare 30 de minute, un roman face infarct miocardic. Unul din trei romani sufera de hipertensiune arteriala. Sapte milioane de romani sufera de una dintre manifestarile generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar miscarea zilnica este elementul central al optimizarii modului nostru de viata. Noi ne-am pus inima la treaba. Tu ce faci?" Prof. Dr. Dan Gaita - Coordonator National de Preventie Cardiovasculara.

Pentru a incuraja miscarea ca mijloc de preventie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, Cluburile Rotary Bistrita Nosa si Rotary Bistrita, alaturi de numeroase alte cluburi din tara, impreuna cu Societatea Romana de Cardiologie si Forumului National de Preventie, organizeaza si anul acesta "Promenada Inimilor".  

Programul a fost initiat de Fundatia Irlandeza a Inimii si este implementat deja in peste 10 tari europene. La nivel national, acesta a fost lansat in 2013 si se bucura de un mare succes, beneficiind an de an de participarea a mii de persoane.

La Bistrita, "Promenada Inimilor" va avea loc la data de 29 septembrie 2018, ora 10 si va consta in parcurgerea traseului de 1,6 km, amenajat in Parcul Municipal de catre cele doua Cluburi Rotary. Invitatia este lansata tuturor locuitorilor orasului care vor sa sustina, in pas alergator sau in plimbare, importanta miscarii pentru sanatate, locul de intalnire fiind punctul de start al traseului: intrarea dinspre Sala Polivalenta a Parcului Municipal Bistrita.

 

 

0 comentarii2898 vizualizări24 septembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0