Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Certificarea competentelor dobandite in mod non-formal pentru persoanele aflate in cautarea unui loc de munca.

Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud autorizeaza CENTRUL DE EVALUARE COMPETENTE DOBANDITE

 IN MOD NON-FORMAL pentru ocupatiile LUCRATOR COMERCIAL, Cod COR 5220.0.6 si DULGHER-TAMPLAR-PARCHETAR, Cod COR 7124.2.1 . in cadrul Proiectului strategic "Regions for Jobs", finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.

 In luna mai 2011, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud  autorizeaza Centrul de evaluare competente dobandite in mod non-formal, pentru ocupatia Lucrator Comercial, Cod COR 5220.06 si Dulgher-Tamplar-Parchetar, Cod COR 7124.2.1.

Autorizarea Centrului se realizeaza de catre Consiliul National al Calificarilor si al Formarii Profesionale a Adultilor.

Evaluarea competentelor dobandite in mod non-formal pentru ocupatia de lucrator comercial, respectiv dulgher-tamplar-parchetar, reprezinta procesul de colectare a informatiilor necesare pentru stabilirea competentei si judecarea lor in raport cu cerintele standardului ocupational al diferitelor ocupatii.

Astfel, persoanele apartinand grupului tinta al proiectului, care au activat in domeniul comertului fara a detine o calificare, respectiv in domeniul constructiilor, se pot adresa Centrului de evaluare competente pentru certificarea competentelor dobandite in mod non-formal.

      Avantajele evaluarii competentelor sunt:

- obtinerea certificatului de competenta prin evaluarea a ceea ce candidatul este capabil sa faca, in conditii reale de munca;

 - recunoasterea competentelor unei persoane, indiferent de modul in care acestea au fost dobandite;

- acordarea certificatului de competenta, indiferent de varsta candidatului, fara a restrictiona accesul la evaluare;

   - echivalenta certificatului de competenta cu cel de calificare profesionala, constituind o garantie a capacitatii unei persoane de a activa intr-o ocupatie/calificare;

   - efectuarea gratuita a evaluarii pentru persoanele apartinand grupului tinta al proiectului.

 

Grupul tinta este format din: persoane aflate in cautarea unui loc de munca, persoane inactive, someri si someri de lunga durata. 

 

Pentru informatii suplimentare va stam la dispozitie la sediul Camerei de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, din str. P. Ispirescu, nr. 15A tel./fax: 0263-230640 begin_of_the_skype_highlighting            0263-230640      end_of_the_skype_highlighting, 210039, e-mail: marketing@cciabn.ro, www.cciabn.ro, persoana de contact: Monica Muresan - Manager General Proiect, Ioana Pop - Responsabil Medierea Muncii.

 

 

 

 

0 comentarii2996 vizualizări20 mai 2011
rss 2.0
rss 2.0