Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Duminica 03 Martie 2024 - 14587
ROTARY UNESTE MALURILE.

Rotary Club Bistrita-Nosa alaturi de Interact Bistrita-Nosa organizeaza marti, 16 octombrie, conferinta "Activitatile cosmice si impactul lor asupra societatii" sustinuta de astronautul Dumitru-Dorin Prunariu, Membru de Onoare al Academiei Romane. Evenimentul va avea loc incepand cu ora 19:00 la Sinagoga Bistrita. 

In cadrul ultimei editii a balului caritabil pe care il organizeaza anula, Rotary Club Bistrita Nosa s-a infratit cu Rotary Club Chisinau.

 

Elena Barbos - Director Comitetul pentru Relatii Publice 2018 - 2019

 

 

Solidaritatea, entuziasmul, legaturile de sange si obiectivele comune vizand realizarea, impreuna, de proiecte culturale, educationale, in domeniul sanatatii si de alte genuri, in sprijinul comunitatii - acestea sunt elementele care au stat la baza infratirii dintre RC Bistrita Nosa si RC Chisinau. Actul simbolic de infratire dintre cele doua cluburi Rotary a fost semnat cu ocazia balului caritabil al Rotary Club Bistrita Nosa - unul aflat sub semnul solidaritatii data de istoria si limba comune, precum si al prieteniei rotariene.

Anual, la inceput de toamna, Rotary Club Bistrita Nosa organizeaza un eveniment caritabil, din fondurile obtinute fiind realizate proiecte in beneficiul comunitatii locale, functie de nevoile identificate. Tema editiei 2018 a fost "Rotary sustine Educatia si Sanatatea", in desfasurare fiind proiecte legate de aceste domenii importante.

Punctul central al evenimentului l-a constituit semnarea actului de infratire dintre Rotary Club Bistrita Nosa si Rotary Club Chisinau, in prezenta reprezentantilor acestuia din urma: Liviu Grib - presedinte in exercitiu, Luminita Suveica - secretar, Ion Mardarovici, Iosif Ienei si Iurie Matei - fosti presedinti.

Cuvintelelui Liviu Grib, pline de emotie si caldura, au fost primite cu simpatie si bucurie de cei peste o suta de rotarieni si prietenii lor, prezenti la eveniment: "Intrunirea noastra are loc sub semnul stralucitor al Centenarului Marii Uniri. Acest simbol, ne onoreaza si ne obliga sa actionam cu mai multa luciditate si competenta, in spiritul ilustrilor nostri inaintasi, care, in imprejurarile istorice de acum o suta de ani, extrem de dramatice si complicate, au stiut sa infaptuiasca idealul national al tuturor romanilor. Una din optiunile noastre strategice ar trebui sa fie ceea ce incercam noi sa facem aici si acum: infratirea dintre cluburile noastre, deci infratirea cu oameni din diferite colective, institutii, comune, primarii, consilii municipale si judetene etc... Aidoma unor mici raulete ce-si aduna apele intr-o albie comuna, micile infratiri/uniri au sansa sa faca infratirea, unirea cea mare, la care mult ravnim si pe care atat de tare ne-o dorim. (...).Consideram ca cele spuse formuleaza menirea principala a infratirii cluburilor noastre, cluburi Rotary din stanga si din dreapta Prutului (chiar daca la o distanta oarecare!), infratire pe care o ''parafam'' astazi, aici, la Bistrita, intr-o atmosfera de totala fratietate si comuniune sufleteasca. Sa ne bucuram impreuna de faptele spiritului si fratiei pe care le vom culege in acesta seara, aici, la Bistrita, in acest loc privilegiat al istoriei si demnitatii nationale romanesti!Intr-un ceas bun! Domnul sa ne ajute in toate pornirile noastre!''

Prietenia si spritul de actiune rotariene au fost marcate, nu doar prin acest act de infratire, ci si prin prezenta reprezentantilor unui Club dintr-o alta tara vecina, si cu care Rotary Bistrita Nosa are stranse relatii - Rotary Club Szekesfehervar, Ungaria,reprezentat la evenimentul de la Bistrita de presedintele Juhász Balázs. 

 

0 comentarii2989 vizualizări15 octombrie 2018
rss 2.0
rss 2.0