Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Marti 23 Iulie 2024 - 14587
Impresii la final de proiect - Festivalul de teatru romano-polonez editia a-II-a 2018.

In perioada 1 mai - 15 noiembrie 2018,  Asociatia Tineri pentru Comunitate Bistrita in parteneriat cu Fundatia Europeana pentru Educatie si Cultura din Zielona Gora  au implemenat proiectul international Festivalul de teatru romano-polonez editia a-II-a 2018, cofinantat din bugetul local al municipiului Bistrita pe anul 2018. Scopul principal al proiectului a fost de a consolida relatiile de colaborare intre orasele infratite Bistrita si Zielona Gora prin activitati de promovare a culturii, traditiilor, obiceiurilor precum si a stilului de viata in randul tinerilor participanti.

Dintre activitatile derulate, schimbul de experienta organizat la Bistrita, merita o atentie aparte. Astfel, in perioada 21 - 25 mai 2018, un grup de 10 tineri romani si 10 tineri polonezi coordonati de catre Cristina Hangea, Antonina Pauch si Aleksandra Maliszewska au dat viata unor povesti inspirate din cultura, istoria si stilul de viata al tinerilor din tarile partenere prin metodele TEATRU FORUM si STOP MOTION ANIMATION. Acestea au fost prezentate unui public format din elevi, tineri, reprezentanti ai autoritatilor locale si cadre didactice de la Colegiul National Andrei Muresanu in cadrul Festivalului de teatru romano-polonez editia a-II-a 2018.

Activitatile au continuat insa si dupa plecarea participantilor polonezi. Astfel, in luna august 2018, voluntarii Asociatiei Tineri pentru Comunitate Bistrita au dinamizat Targul Mare al Bistritei prin organizarea, in Parcul Municipal, a unei expozitii de desene si fotografie realizate de elevii Colegiului National Andrei Muresanu, a unei proiectii de film documentar Marea Unire- Romania la 100 de ani si a unor ateliere de karaoke, pictura pe fata, dans.

Lunile septembrie-octombrie au fost dedicate activitatilor de diseminare in comunitate, prin organizarea unei conferinte la Centrul de Tineret Bistrita si prin distribuirea brosurii proiectului.

La final de proiect, am dori sa multumim tuturor participantilor si partenerilor nostri!

 

 
 

Titlul proiectului: Festivalul de teatru romano-polonez editia a-II-a 2018

Proiect cofinantat din bugetul local al municipiului Bistrita pe anul 2018

Beneficiar: Asociatia Tineri pentru Comunitate Bistrita

Data publicarii: 21.10.2018

Continutul  acestui  material  nu  reprezinta  in  mod  obligatoriu  pozitia  oficiala  a Municipiului Bistrita

 

 

 

 

0 comentarii3017 vizualizări23 octombrie 2018
rss 2.0
rss 2.0