Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Marti 10 Septembrie 2024 - 14587
Un ventilator de suport respirator a ajuns la Bistrita.

7 noiembrie 2018: Organizatia Salvati Copiii Romania doteaza Sectia de Neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita cu aparatura moderna, ce consta intr-un ventilator de suport respirator in valoare de 23.741 Euro. Donatia este importanta pentru Sectia de Neonatologie a spitalului. In anul 2017 au fost ingrijiti aici 1.631 de nou-nascuti, dintre care 167 prematuri, 26 avand o greutate sub 1.500 de grame. De la inceputul anului 2018, au fost ingrijiti 109 prematuri din 1.539 de nou-nascuti. Aceasta este a doua oara cand Salvati Copiii Romania ajunge la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita, in anul 2015 fiind donate un incubator de transport si o lampa de fototerapie in valoare totala de 14.000 Euro.

Dotarea are loc in al saptelea an al campaniei de reducere a mortalitatii infantile, in care Salvati Copiii doteaza cu 122 de echipamente medicale 37 de maternitati. Astfel, pana la sfarsitul anului 2018, bilantul programului va cuprinde 88 de maternitati dotate cu 515 echipamente, pentru salvarea a 42.000 de prematuri.

Eforturile sunt consistente si necesare, in lipsa unor politici publice coerente, care sa le asigure medicilor din maternitati aparatura medicala vitala salvarii copiilor care vin pe lume prea devreme.

"Echipamentele medicale lipsa sau uzura celor existente reprezinta una dintre cauzele majore care influenteaza negativ rata mortalitatii infantile. Este greu de acceptat ca o tara cu institutii europene are maternitati unde un copil poate sa moara, pentru ca nu exista aparatura medicala performanta. Noi vorbim cu medicii, facem o analiza detaliata a fiecarei maternitati in parte si astfel, piatra cu piatra, ridicam practic un sistem medical care sa ii salveze pe nou-nascutii prematur. E formidabil ca pe acest drum nu mai suntem singuri, suntem alaturi de oamenii si companiile care ne sustin", a spus Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Amalia Nastase, ambasador al campaniei, a vorbit despre un mecanism pe care companiile il au la indemana pentru a salva viata prematurilor: "Aceasta campanie este despre solidaritate si ne priveste pe toti. Mecanismul de redirectionare a 20% din impozitul pe profit al companiilor reprezinta un real ajutor pentru continuarea campaniei de dotare a maternitatilor cu aparatura vitala de ultima generatie necesara pentru salvarea vietilor celor mici".

Dr. Aurelia Tanca, seful Sectiei de Neonatologie, a subliniat necesitatea ca medicii sa aiba la dispozitie aparatura medicala adecvata, pentru a putea interveni prompt in salvarea prematurilor: "Prematuritatea este sinonima cu lupta din prima clipa pentru viata, pentru respiratie. Copiii nascuti prea devreme lupta din toata fiinta lor sa respire si au nevoie de tot ajutorul nostru. Din nefericire, un aparat de ventilatie si accesul la aparatura performanta imediata fac diferenta intre supravietuire si abandonarea luptei."

Potrivit datelor din analiza efectuata de Salvati Copiii in 2016, maternitatile se confrunta cu o vechime mare a echipamentelor: incubatoarele standard cele mai vechi din unitatile de nivel I au fost fabricate in anul 1977, cele din unitatile de nivel II sunt chiar mai vechi, din anul 1967, iar din nivelul III sunt din anul 1994. Ventilatoarele pentru nou-nascuti cele mai vechi pentru nivelul I dateaza din anul 2000, pentru nivelul II sunt din anul 1966, iar pentru nivelul III sunt din anul 1994.

Companiile pot sponsoriza Organizatia Salvati Copiii, potrivit Codului Fiscal, astfel:

- Societatile Comerciale platitoare de impozit pe profit vor scadea sumele aferente din impozitul pe profitul datorat, la nivelul valorii minime dintre urmatoarele: 0,5% din cifra de afaceri si 20% din impozitul pe profit datorat.

- Microintreprinderile vor scadea sumele aferente din impozitul pe venit datorat, pana la nivelul valorii reprezentand 20% din impozitul pe venit datorat trimestrial.

 

Contractul de sponsorizare se poate descarca de pe site-ul Salvati Copiii: https://www.salvaticopiii.ro/implica-te/companii/directioneaza-20-din-impozitul-pe-profit

 

Persoana de contact:

Stefania Mircea

Coordonator Program de Reducere a Mortalitatii Infantile, Salvati Copiii Romania

stefania.mircea@salvaticopiii.ro, 0745.375.148

www.salvaticopiii.ro

 

 


      -------------------------------------------------------------------------------

      Despre Organizatia Salvati Copiii

      Salvati Copiii este o organizatie neguvernamentala, asociatie de utilitate publica, non-profit, democratica, neafiliata politic sau religios, care militeaza activ pentru protectia drepturilor copilului in Romania, din 1990, in acord cu prevederile Conventiei Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene si cu legislatia Romaniei. Salvati Copiii adopta o pozitie independenta in raport cu actiunile si masurile institutiilor, recunoscand ca implementarea legislatiei si a politicilor publice in materia drepturilor  copiilor nu poate ignora stransa colaborare dintre autoritati, familie, copii si societatea in care fiecare actor implicat isi accepta responsabilitatea conform principiilor unui parteneriat autentic si viabil. In calitate de membru al Save the Children International, cea mai mare organizatie independenta din lume care promoveaza drepturile copilului si care cuprinde 30 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari, VIZIUNEA noastra este o lume care respecta, pentru fiecare copil, dreptul sau la supravietuire, educatie, protectie si participare, asumandu-ne MISIUNEA de a obtine progrese importante privind modul in care copiii sunt tratati si producerea schimbarilor imediate si de durata in viata acestora. In cei 28 de ani de activitate, peste 1.750.000 de copii au fost implicati in programele si campaniile Organizatiei Salvati Copiii.

0 comentarii3451 vizualizări08 noiembrie 2018




rss 2.0
rss 2.0