Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 15 Mai 2021 - 14587
Rotary Bistrita Nosa continua Campania "Daruieste bucurie".

Educatia, sanatatea si sprijinirea semenilor aflati in nevoie sunt temele principale ale proiectelor Asociatiei Clubul Rotary Bistrita Nosa. La inceput de an, membrii organizatiei au ales sa ofere sustinere si sa daruiasca bucurie, elevilor echipei de robotica "Bolts and Gears" din Bistrita si copiilor din Raionul Glodeni, Republica Moldova, in cadrul Campaniei "Cadoul de Craciun in Basarabia".

Tineri, frumosi, plini de energie, inzestrati cu abilitati diverse, pe care si le dezvolta prin "invatare practica", elevii din echipa de robotica "Bolts and Gears" a Colegiului National "Liviu Rebreanu" Bistrita i-au cucerit de la prima intalnire, in 2017, pe membrii Asociatiei Clubul Rotary Bistrita Nosa. Echipa a fost infiintata in urma cu 3 ani si reuneste, in momentul de fata, 19 elevi. Reprezinta municipiul Bistrita la competitia nationala de robotica FIRST Tech Challenge care aduce impreuna cei mai talentati elevi de liceu in domeniul roboticii. Anul trecut, "Bolts and Gears" a obtinut locul 13 din 94 de echipe inscrise, iar pentru concursul din acest an - a carui tema este inspirata de celebrarea a 50 de ani de la prima aselenizare, participantii avand misiunea de a crea roboti pentru explorarea altor planete - tinerii sunt motivati si convinsi ca vor depasi performanta anterioara, desi numarul competitorilor a crescut la 145. In anii precedenti, Rotary Bistrita Nosa a sustinut echipa de robotica cu suma de 4800 lei, iar pentru participarea la concursrul de la Bucuresti, din martie 2019, cu 2500 lei si materiale necesare finalizarii robotului, in valoare de 500 lei.Tot in aceasta saptamana, Rotary Bistrita Nosa s-a alaturat Campaniei "Cadoul de Craciun in Basarabia", achizitionand 20 pachete pentru micutii din Raionul Glodeni. Actiunea se integreaza armonios in proiectele "de suflet" pentru sprijinirea semenilor aflati in nevoie, pe langa comunitatile locale - principalele beneficiare ale actiunilor derulate de Asociatie - fratii din Republica Moldova si nevoile lor fiind o preocupare continua a Clubului. 

Rotary Club Bistrita Nosa este o asociatie ai carei membri actioneaza in mod voluntar pentru a servi binele public in societate si in profesie. Clubul este parte a Rotary International, organizatie care actioneaza pe tot mapamondul, reunind peste 1,2 milioane de oameni, uniti sub mottoul: "A servi mai presus de sine".

0 comentarii3500 vizualizări19 ianuarie 2019
rss 2.0
rss 2.0