Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
SCHIMB DE EXPERIENTA intre C.A.R.P. Bistrita si C.A.R. Mures.

Joi, 07 februarie, anul current, la sediul Casei de Ajutor Reciproc Bistrita a avut loc o intalnire de lucru intre conducerea acesteia si o delegatie a Casei de Ajutor Reciproc din judetul nostru vecin, Mures, condusa de presedintele Emeric Szasz, insotit de vicepresedinte, contabilul sef si trei membrii din Copnsiul de conducere. Practic, aceasta intalnire s-a finalizat cu un schimb de experienta, fructuos, spun eu, cu referire la activitatile celor doua Case de Ajutor Reciproc desfasurate in anul 2018.

           Acivitatea s-a desfasurat in doua parti: in prima parte, presedintii celor doua asociatii, respectiv domnul Iorgu Haidau, presedintele C.A.R.P. Bistrita si domnul Emeric Szasz, presedintele C.A.R.P. Mures, au prezentat bilantul activitatilor desfasurate  de-a lungul timpului, dar cu deosebire, in anul 2018; in cea de-a doua parte, fiecare din membrii Consiului Director ai celor doua asociatii si-au prezentat, reciproc, documentele intocmite pentru buna desfasurare a intregii activitati.

          Spicuind din bilantul prezentat de domnul Iorgu Haidau,  presedintele C.A.R.P. Bistrita,  am retinut cateva specte interesante pentru cititorii ziarului nostru on line. Astfel, cei care au contribuit si contribuie la buna organizare si desfasurarea a activitatii asociatiei C.A.R.P. Bistrita au fost, in principal, presedintele Iorgu Haidau, vicepresedintele Traian Campean, consilierii Zoltan Karoly-Attila, Ana Harosa, Elena Somfelean, cenzorii - Ioan Birisiu (presedinte al comisiei, retras din activitate in 31.08.2017, dupa o activitate fructuoasa de 30 de ani in aceasta comisie), Silvia Covrig si Doina Sonea (presedinta comisiei din 01.09.2017).

          Consider ca trebuie remarcata si activitatea personalului angajat al acestei asociatii care pune in aplicare hotararile Adunarii Generale, ale Consiliului Director precum si Deciziile Presedinteluiu: secretar Voichita Stefania Huciu, contabil sef Lenuta Olinca, contabil Valeria-Dana Burzo, contabil subcentre Liliana Gabriela Morozan, referent Florica Haidau si casier Andreea Elena Muresan.

          In cadrul discutiilor intre reprezentantii celor doua asociatii s-a scos in evidenta necesitatea imbunatatirii legislatiei care reglementeaza acivitatea acestora. Discutii aprinse au fost si  cu privire la modalitatea de acordare a imprumuturilor membrilor care solicit acordarea unor sume. In acest sens, presedintele Iorgu Haidau, a subliniat faptul ca in anul 2018 au fost doar doua cazuri in actiune pentru rai platnici, ceea ce este cu totul si cu totul nesemnificativ raportandu-se la numarul de imprumuturi acordate. In acest sens, trebuie remarcata si importanta relatsiilor cu bancile cu care lucreaza asociatiile noastre.

          Un aspect interesant l-a constituit si scoaterea in evidenta a pelerinajelor si excursiilor organizate de C.A.R.P. Bistrita in anul 2018. S-au organizat si desfasurat 21 de pelerinaje si excursii de una la trei zile la care au participat 1.115 de membrii pentru care casa a contribuit cu 26,5 % din costul acestora. De mentionat ca pentru pensionatii cu venituri mici casa a organizat cate o excursie ghratuita, suportand inclusive masa si cazarea.

          Sigur, bilantul prezentat de domnul presedinte a fost mult mai bogat, dar eu am dorit sa extrag doar cateva din activitatile mai importante din acesta. Vom reveni cu mult mai multe amanunte in urma Adunarii Generale din acest an, unde, sigur, se va prezenta un Bilant total al anului 2018. Iar noi va vom tine la curent cu aceste activitati.

 

Dorin Filip

0 comentarii3087 vizualizări07 februarie 2019
rss 2.0
rss 2.0