Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
START ONG devine primul program de sustinere a ONG-urilor mici.

START ONG devine primul program de sustinere a ONG-urilor mici, care ofera societatii civile finantari de 500.000 de euro. Asociatia Act For Tomorrow, in colaborare cu Kaufland Romania, lanseaza programul START ONG - primul si singurul program de finantare dedicat ONG-urilor mici sau a celor aflate la inceput de drum. 
Finantarea totala acordata pentru dezvoltarea micilor ONG-uri este de 500.000 de euro, prin sustinerea a peste 100 de proiecte in 2019. 
De la 1 martie 2019, pot sa aplice la START ONG organizatiile non-guvernamentale mici, cu venituri sub 50.000 euro, precum si cele infiintate in 2019, dar si institutii publice din educatie (de exemplu gradinite, scoli) si cu rol social (cantine publice, centrele pentru persoane varstnice si copii). Acestea pot inscrie proiecte din domeniile educatie, mediu, sanatate, social si cultura si pot obtine finantari de pana la 10.000 de euro fiecare. 
Conditiile pentru eligibilitate sunt disponibile pe www.startong.ro. Tot pe aceasta platforma trebuie inregistrate proiectele propuse pentru finantare, urmand regulamentul si indicatiile din platforma. Evaluarea proiectelor se va face de catre un juriu format de Asociatia Act For Tomorrow, in ordinea solicitarilor primite pana la epuizarea bugetului lunar, iar restul proiectelor neevaluate vor putea fi inscrise in competitie in urmatoarele apeluri lunare.
START ONG se desfasoara prin intermediul a noua runde succesive de apeluri de proiecte, care vor fi lansate pe tot parcursul anului, incepand cu data de 1 a fiecarei luni calendaristice, iar primul apel va fi accesibil din 1 martie 2019. 
Programul START ONG are trei praguri de finantare: pragul I, cu o valoare de pana la  1000 de europragul II, cu o valoare cuprinsa intre 1000 si 5000 de europragul III, cu o valoare cuprinsa intre 5000 si 10.000 de euro. 
"Bunatatea este singura investitie care nu da niciodata gres. Lucrand in stransa legatura cu societatea civila, sprijinind-o si vazand cum contribuie ea la dezvoltarea comunitatii, ne-am convins ca aceasta afirmatie a unui celebru filosof este adevarata. Responsabilitatea sociala si fata de mediul inconjurator este prioritatea noastra, asa ca ducem sustinerea societatii civile la urmatorul nivel. Astfel, am creat START ONG, care ne permite sa investim in dezvoltarea ONG-urilor mai «tinere» si sa le sustinem ideile.’’, a spus Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania. 
"START ONG este o provocare atat pentru noi, Asociatia Act For Tomorrow, cat si pentru entitatile care vor aplica in acest program. Ne-am propus, impreuna cu Kaufland Romania, sa sustinem acele organizatii care au idei creative si  oameni dornici sa schimbe in bine situatia comunitatilor. Dorim ca prin implementarea acestor proiecte sa influentam societatea intr-un mod pozitiv. Educatia, mediul, sanatatea, socialul sau cultura sunt domeniile fara de care dezvoltarea durabila a unei tari nu poate exista’’,  a declarat Andrei Cosuleanu, Presedintele Asociatiei Act For Tomorrow. 
Mai multe informatii legate de regulamentul programului, criterii de eligibilitate si evaluare sunt disponibile pe site-ul www.startong.ro 

Despre Kaufland RomaniaKaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1270 de magazine in 7 tari si o retea de 121 de magazine in Romania. Kaufland detine distinctia Customers’ Friend pentru compania cu cele mai bune servicii pentru clienti, acordata de Institutul international ICERTIAS, in urma unei analize de piata. Strategia noastra are ca scop indeplinirea dorintelor clientilor cu accent pe garantiile si serviciile noastre, varietate, un nivel ridicat de calitate si, bineinteles, preturi atractive. Start ONG este al doilea program de finantare pentru ONG-uri initiat de Kaufland. Pentru mai multe informatii, vizitati www.kaufland.ro. 
Despre Asociatia Act For TomorrowAct for Tomorrow este un ONG creat de o echipa de oameni pasionati si dedicati, care si-au propus cu resursele lor sa contribuie la dezvoltarea unei lumi mai bune, mai responsabile si curate. Isi concentreaza resursele si know-how-ul pentru realizarea unor proiecte sub umbrela sustenabilitatii si a creativitatii care sa aiba impact direct atat asupra cetatenilor, cat si a zonelor defavorizate din Romania si sunt implicati in sfera domeniilor de mediu, dezvoltare durabila si voluntariat.

Pentru mai multe informatii, va rugam contactati: Andrei Cosuleanu, Act For Tomorrow, 0756 511 222.

0 comentarii2723 vizualizări18 februarie 2019
rss 2.0
rss 2.0