Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Duminica 03 Martie 2024 - 14587
Sanatate inainte de toate.

"Sanatate inainte de toate" este titlul celui mai recent proiect implementat de "Club Impact Micii Voluntari in Actiune", in perioada noiembrie 2018-februarie 2019. "Clubul Impact Micii Voluntari in Actiune" este format din elevi ai Scolii Gimnaziale Budacu de Sus si ai Scolii Gimnaziale Dumitrita care se intalnesc saptamanal pentru a invata sa identifice problemele din comunitate, sa gaseasca solutii pentru rezolvarea lor, sa scrie si sa implementeze impreuna proiecte strategice in folosul comunitatii.

Ultima problema identificata de elevii clubului coordonati de prof. Cristina Hangea, a evidentiat faptul ca un numar mare de tineri din comunitate consuma zilnic alimente de tip fast food, dulciuri, bauturi carbogazoase, ceea ce ducea adesea la probleme de sanatate, dificultati de concentrare, energie excesiva. Astfel, proiectul nostru "Sanatate inainte de toate", a avut scopul de a schimba obiceiurile alimentare nesanatoase in randul elevilor, de a-i informa cu privire la importanta adoptarii unui stil de viata sanatos si, astfel, de a contribui la dezvoltarea unei comunitati mai informate, mai sanatoase, mai fericite.

In acest sens, am derulat o serie de activitati, precum: realizarea de mesaje de promovare a unui stil de viata sanatos, un concurs de "Retete delicioase si gustoase" la care au participat toti elevii claselor V-VIII, o campanie stradala "Primeste un fruct, doneaza un leu" , un atelier de acordare a primului ajutor organizat cu spijinul ISU Bistrita al judetului Bistrita Nasaud, ziua "Jocurilor Sanatatii" organizata la Gradinita Ragla precum si Ziua Sportului.

A fost un proiect complex, dar frumos, un proiect din care am avut multe de invatat si care, consideram noi, a creat impact in comunitate.

Le multumim tuturor pentru implicare si pentru sprijinul acordat!

 

Club Impact Micii Voluntari in Actiune

0 comentarii2961 vizualizări27 februarie 2019
rss 2.0
rss 2.0