Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
Liceeni din Maieru si Feldru au discutat cu echipa Europe Direct despre implicarea in viata democratica.

Elevii din cadrul Liceului Tehnologic "Liviu Rebreanu" Maieru si Liceului Tehnologic Feldru au primit in data de 26 februarie Caravana "EU si Europa" - activitate menita sa contribuie la cresterea nivelului de constientizare al tinerilor cu privire la importanta participarii la viata democratica, cu accent pe participarea la votul pentru Parlamentul European. Activitatea a fost organizata in cadrul proiectului Centrul de informare Europe Direct, implementat de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud.

 Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud isi propune in primavara acestui an sa contribuie la cresterea informarii cetatenilor cu privire la importanta participarii la votul pentru Parlamentul European si cu privire la regulile de desfasurare a procesului electoral, in special in randul celor care urmeaza sa voteze pentru intaia oara. Astfel, in cadrul proiectului Centrul de informare Europe Direct Bistrita, implementat in parteneriat cu Primaria Municipiului Bistrita si Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, CCIBN va desfasura campanii de constientizare in liceele din mediul rural, dezbateri si dialoguri privind importanta participarii la vot.

Una dintre activitatile cele mai importante ale acestei perioade este Caravana "EU si Europa" prin care Centrul Europe Direct Bistrita urmareste sa aduca impreuna elevi ai liceelor din mediul rural pentru a discuta actualele provocari pe care le intampina tinerii, oportunitatile oferite de Uniunea Europeana si modalitatile prin care acestia se pot implica activ in viata comunitatii lor si in conturarea viitorului intregii Europe. In cadrul activitatii o tema foarte importanta este reprezentata de Alegerile pentru Parlamentul European.

Prima actiune inclusa in seria "Caravana EU si Europa" a fost reprezentanta de vizita efectuata de echipa Europe Direct la Liceul Tehnologic "Liviu Rebreanu" Maieru si Liceul Tehnologic Feldru. In cadrul activitatilor la care au participat peste 100 de elevi, au fost prezentate de catre reprezentantii Centrului, aspecte legate de functionarea institutiilor europene, desfasurarea procesului electoral si importanta participarii civice a cetatenilor. Elevii s-au aratat deosebit de interesati de oportunitatile de implicare a tinerilor in activitati de voluntariat si campanii de constentizare. Printre subiectele de interes pentru elevi s-au regasit viitorul Romaniei si al Europei, sistemul de invatamant, economia circulara si programele europene de mobilitate.

 Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Ovidiu Puiu - Coordonator, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, http://www.europedirectbistrita.ro/.

0 comentarii2933 vizualizări28 februarie 2019
rss 2.0
rss 2.0