Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
"Hai in pauza de miscare!"

32 de orase intra anul acesta in competitia "Hai in pauza de miscare", parte a programului Bucurie in Miscare, derulat din 2012 de Asociatia 11even din Cluj, cu sprijinul Kaufland Romania. Competitia, care se va desfasura in perioada 5-15 martie 2019, isi propune sa atraga atentia asupra nevoii de miscare ca solutie pentru stresul vietii cotidiene si se adreseaza persoanelor, organizatiilor si entitatilor preocupate de sport si de un stil de viata sanatos care isi doresc sa aduca in orasul lor festivalul Bucurie in Miscare.

Orasele care intra anul acesta in competitie, impartite pe patru categorii, sunt: Arad, Craiova, Galati, Iasi, Timisoara, Brasov, Ploiesti, Cluj-Napoca, Bacau, Drobeta-Turnu Severin, Targu Mures, Satu Mare, Ramnicu Valcea, Baia Mare, Sibiu, Suceava, Alba Iulia, Resita, Deva, Roman, Slatina, Bistrita, Vaslui, Targoviste, Orastie, Falticeni, Campina, Alexandria, Medias, Sighetu Marmatiei, Lugoj, Turda.

Fiecare persoana care a implinit 16 ani isi poate sustine orasul in competitie, postand pe Facebook si/sau Instagram o imagine sau un video in care arata cum face miscare (pasii campaniei sunt publicati pe site-ul www.bucurieinmiscare.ro). Fiecare postare valoreaza 10 puncte, iar orasele care aduna cel mai mare punctaj castiga un festival Bucurie in Miscare. Cele 12 festivaluri vor avea loc in perioada mai - iunie si presupun, in fiecare oras, doua zile cu zeci de activitati in aer liber, demonstratii si concursuri diverse.

La nivelul orasului Bistrita, Asociatia Tineri pentru Comunitate, ONG de tineret, este partener local si incurajam fiecare persoana care a implinit 16 ani sa faca miscare si sa promoveze acest lucru prin intermediul Facebook si/sau Instagram.

Anul acesta, proiectul Bucurie in Miscare va fi prezent si in mediul rural, unde nu au loc evenimente care sa promoveze miscarea si un stil de viata sanatos. Asociatia 11even, cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale si Kaufland Romania, va facilita participarea unui numar de aproximativ 1000 de copii din mediul rural in cele 12 evenimente Bucurie in Miscare.

Imagini de la editiile precedente sunt disponibile la acest link: www.bucurieinmiscare.ro/foto.


 

Despre Bucurie in Miscare

Construim comunitati mai puternice, mai sanatoase, mai fericite

 

Nu facem suficienta miscare - mai mult de jumatate dintre romani sunt obezi sau supraponderali si peste un milion sufera de boli metabolice. Nu mai stim sa ne conectam - socializarea din curtea blocului sau de pe ulita a fost inlocuita de retele sociale virtuale. Nu mai apreciem activitatile afara - in Romania, un copil petrece aproape 23 de ore pe saptamana in fata unui ecran (calculator sau televizor).

Programul Bucurie in Miscare, de promovare a sportului si miscarii in comunitate, s-a nascut pentru a ne aminti ca pana si cele mai complicate probleme au solutii simple.

Comunitatile care participa la sport si recreere dezvolta legaturi sociale puternice, sunt locuri mai sigure si oamenii care traiesc in ele sunt, in general, mai sanatosi si mai fericiti decat comunitatile in care activitatea fizica nu este o prioritate.

 Lansat in 2012, programul inseamna acum evenimente cu zeci de mii de participanti derulate in peste 40 de orase din Romania si Republica Moldova si proiecte speciale care dau o dimensiune concreta misiunii noastre de a contribui la dezvoltarea unor comunitatii mai puternice, mai sanatoase, mai fericite.

Astfel, in primavara lui 2018 am amenajat la Mamaia, intr-un spatiu neconventional - un viitor magazin Kaufland, o tabara in care peste 6.000 de copii au invatat, pe parcursul a trei saptamani, cat de importanta este miscarea pentru o dezvoltare armonioasa. Tot in 2018, dar in septembrie, am mobilizat la Alba Iulia peste 5.000 de oameni din toata tara pentru a marca Centenarul prin doborarea recordului mondial pentru Cea mai mare imagine formata din oameni a unei tari/continent. A fost o proba incredibila de mobilizare, coordonare, munca in echipa si patriotism.

 

0 comentarii2737 vizualizări06 martie 2019
rss 2.0
rss 2.0