Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Implicarea civica si participarea la vot a femeilor, dezbatute la Casa Argintarului.

Incurajarea implicarii in viata democratica si cresterea participarii la vot reprezinta prioritati ale Centrului Europe Direct Bistrita in anul acesta, in contextul desfasurarii alegerilor pentru Parlamentul European. Astfel, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, structura gazda a Centrului, a organizat dialogul "De ce voteaza si nu voteaza femeile". Evenimentul s-a desfasurat in data de 14 martie 2019, la Casa Argintarului (Centrul German Bistrita).

 Anul 2019 reprezinta un an special pentru viitorul Romaniei si al intregii Uniunii Europene, tara noastra detinand Presedentia Consiliului Uniunii Europene in prima jumatate a anului, o perioada plina de evenimente foarte importante, precum Brexit, Summitul UE de la Sibiu din 9 mai 2019 si Alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai 2019. In acest context, cetatenii romani au posibilitatea si datoria de a contribui la construirea unui viitor mai bun, manifestandu-si optiunile in forma democratica cea mai pura, prin participarea la vot.

Centrul Europe Direct Bistrita, proiect implementat de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud in parteneriat cu Primaria Municipiului Bistrita si Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, isi propune desfasurarea in primavara acestui an a unei serii de activitati menite sa creasca nivelul de constientizare al cetatenilor cu privire la importanta participarii civice. Din pacate, tendintele din ultimii ani au aratat ca participarea la vot a femeilor este inca destul de redusa, spre exemplu, mai putin de 40% dintre femeile cu drept de vot din Romania au participat la alegerile parlamentare din 2016.

Un prim pas in promovarea votului in randul femeilor a fost reprezentat de dialogul "De ce voteaza si nu voteaza femeile", organizat la Casa Argintarului (Centrul German Bistrita), la 14 martie 2019. In cadrul evenimentului, organizat cu sprijinul Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud, femei manager din sectorul public, privat si neguvernamental au avut ocazia de a discuta, alaturi de Cristina Lupu - director executiv in cadrul Centrului pentru Jurnalism Independent, provocarile actuale din domeniul implicarii civice a femeilor si de a schimba opinii si experiente legate de egalitatea de gen si participarea femeilor la viata democratica.

 

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Ovidiu Puiu - Coordonator, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, http://www.europedirectbistrita.ro/

0 comentarii2898 vizualizări15 martie 2019




rss 2.0
rss 2.0