Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
Conferinta "Fraternitatea italo-romana".

Ambasadorul Italiei in Romania, Marco Giungi vine la Cluj-Napoca pe 24 martie - Agenda completa a conferintei "Fraternitatea italo-romana"Ambasadorul Italiei in Romania, Excelenta Sa Marco Giungi si-a anuntat participarea la evenimentul "Fraternitatea italo-romana - La fratellanza italo-romena", organizat de Clubul Italian de Afaceri (IBC) pe 24 martie, de la ora 16:00, la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca.

 

Evenimentul este structurat in doua parti: prima de tip conferinta publica, a doua sub forma de workshop destinat tuturor celor interesati de problematica specifica a emigratiei in si din Italia.

 

AGENDA:

 

15:30- Intampinare si inregistrare invitati

 

16:00- Conferinta

Tema generala: Italia si Romania- relatii si consecinte dupa intrarea ultimei in Uniunea Europeana- analiza din punct de vedere economic, istoric, cultural, religios.

 

Speakeri:

 • Ambasadorul Italiei in Romania, ES Marco Giungi
 • Comisarul European pentru Politici Regionale, Corina Cretu
 • Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, IPS Andrei Andreicut
 • Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc
 • Consulul onorific al Italiei la Cluj, ES Massimo Novali
 • Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, István Vákár 
 • Initiatorul proiectului RePatriot al Romanian Business Leaders, Marius Bostan
 • Reprezentantul Diocezei Ortodoxe Romane din Italia, parintele reverend Octavian Schintee
 • Presedintele Institutului National de Asistenta Sociala din Italia (INAS),Gianluigi Petteni
 • Presedintele Clubului Italian de Afaceri (IBC), Antonio Patanè

 

17.30- Coffee break

 

18.00- Lansare de carte 

In premiera in Romania, se lanseaza volumul"Come fratelli. La Fratellanza italo-romena a 10 anni dall’adesione all’Unione Europea / Ca fratii. Fraternitatea italo-romana la 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeana", in prezenta autorilor: profesorul Marian Mocanu si jurnalista Irina Niculescu.

 

Cei doi autori, care traiesc de peste 20 ani in Italia, vor discuta cu publicul despre provocarile cu care se confrunta romanii din Diaspora. Volumul se bazeaza pe 30 de interviuri, realizate in exclusivitate pentru acest studiu, cu importante personalitati italiene si romane: ministrul Franco Frattini, Comisarul European Corina Cretu, consulul onorific Mario Moretti Polegato, Parintele Siluan, episcopul Bisericii Ortodoxe Romane din Italia, si multe exemple de imigrati romani care s-au integrat cu succes in Italia.Evenimentul nu va fi o simpla prezentare a cartii, ci va aborda tema si din perspective practice, economice si sociale. Astfel, in continuarea lansarii de carte va fi organizat un workshop la care sunt invitati sa participe toti cei interesati de problematica specifica a emigratiei in si din Italia.

 

18.30- Workshop

Teme practice:pensiile de munca si de invaliditate, asistenta si indemnizatiile sociale si de somaj, consolidarea perioadelor de contributie pentru pensia din Italia si Romania, etc.

 

Vor raspunde intrebarilor participantilor la workshop:

 • Gianluigi Petteni- presedinte INAS
 • Gianluca Lodetti- responsabil INAS Estero
 • Cesare Insinsola- responsabil INAS Romania
 • Angelo Antognetti- presedinte Asociatia "Futura"
 • Alessandro Rossi- presedinte Asociatia "Poiesis"

 

La sfarsitul atelierului, presedinteleInstitutul National de Asistenta Sociala din Italia (INAS) va semna un acord de o importanta istorica cu Asociatia Italo-Romana "Futura", pentru a oferi, pentru prima data in mod direct la Cluj, asistenta cetatenilor romani care au lucrat in Italia si cetatenilor italieni care locuiesc aici.

 

Despre ES Marco Giungi, Ambasadorul Italiei in Romania 

ES Marco Giungi s-a nascut la Ancona, in 4 octombrie 1962 si a absolvit Facultatea de Drept in Bologna, in 1987. 

Dupa ce a executat serviciul militar, ca ofiter in Marina, in 1991 si-a inceput cariera diplomatica, la Directia Generala pentru Migratie si Afaceri Sociale. In 1992 a ocupat functia de vicar al ambasadorului la Ambasada din Yaounde, Camerun, iar in 1996, aceeasi functie, dar laAmbasada din Seul.

 

S-a intors la Roma in 2000, la Directia Generala pentru Afaceri Politice Multilaterale si Drepturile Omului. Doi ani mai tarziu, a fost numit seful Administratiei Generale pentru Asia si Oceania, Pacific si Antarctica. Ulterior, el a ocupat functiile deConsul General la Amsterdam si de cel de-al doilea Consul al Ambasadei din Pretoria.

 

In 2008, a lucrat la Ministerul Afacerilor Externe din Italia, la Directia Generala pentru Globalizare si Probleme Globale. Apoi s-a mutat la Directia Generala pentru Italienii din Strainatate si Politici de Migratie, unde, in 2013, a devenit director general adjunct si director central pentru serviciile italienilor din strainatate.

 

Casatorit cu Federica Bartolini, are doua fiice, Lavinia si Ludovica.

In 2008, ES Marco Giungi a primit titlul "Ordin de merit al Republicii Italiene" in rang de ofiter.

 

 

Evenimentul "Fraternitatea italo-romana - La fratellanza italo-romena"este organizat de Italian Business Club, cu patronajul Ambasadei Italiei in Romania, in parteneriat cu Romanian Business Leaders si Radio Renasterea si cu sprijinul Primariei Cluj-Napoca.

Sponsori: FSP Global, Numai Usi

Parteneri media: TVR Cluj, Transilvania Business Magazine, JurnalMM.ro, Wolf-Digital

 

Pentru a participa, trebuie sa va inregistrati AICI: http://bit.ly/italiaromaniaevent

 

 

 

 

CONTACT:

Anca Dinu, PR & media specialist: +40 (72) 287 00 00, anca.dinu123@gmail.com 

Vlad Ciobotea, Vice-president of communications ITALIAN BUSINESS CLUB: +40 (31) 710 55 51, vlad.ciobotea@italianbusiness.club 

0 comentarii2744 vizualizări19 martie 2019
rss 2.0
rss 2.0