Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
Produs in Bistrita-Nasaud la Ostermarkt si la piata locala de langa Biserica Evanghelica.

Creatiile unicat sau de serie mica, marca "Produs in Bistrita-Nasaud" sunt prezente in numar mare la editia 2019 a Targului de Pasti al sasilor bistriteni - Ostermarkt, care va debuta vineri, 12 aprilie si va tine pana duminica, 14 aprilie, inclusiv, pe Platoul din fata Palatului Culturii. In acelasi timp, in Piata Centrala, traditionalul targ de bunatati "Produs in Bistrita-Nasaud" de sambata vine cu noutati. 
Traditia Targului de Pasti - Ostermarkt, transmisa din generatie in generatie de comunitatea saseasca, care organiza acest eveniment cu o saptamana inainte de marea Sarbatoare a Invierii, este continuata si in acest an de autoritatile locale. Decoratiuni de Paste, artizanat, impletituri din papura, accesorii, bijuterii etc. vor putea fi achizitionate la Targul organizat, in acest sfarsit de saptamana de Primaria Bistrita, prin Centrul Cultural Municipal, Forumul Democrat German si Biserica Evanghelica, in acest sfarsit de saptamana.

Creatiile pline de culoare, realizate cu multa maiestrie de catre artizanii locali sunt, cu siguranta, cadourile cele mai potrivite pentru cei dragi si inedite obiecte de decor pentru locuinta sau spatiul de lucru, atat cu ocazia Sarbatorilor Pascale cat si pe tot parcursul anului.

Pregatiri pentru Paste fac si producatorii locali de produse alimentare, care va asteapta sambata, in apropierea Bisericii Evanghelice, in intervalul orar 9:00 - 14:00, cu delicioase produse facute dupa retete si procedee traditionale: cornulete, paine, cozonaci, specialitati pe baza de pastrav, branzeturi, siropuri, conserve de legume, produse apicole, dar si cu noutati: cel mai tanar membru dulce al Asociatiei "Produs in Bistrita-Nasaud", Gelateria Merigo ne surprinde cu... prajitura de casa.

Este asadar, locul si momentul potrivit pentru a face cumparaturi delicioase si pentru a comanda bucate de Pasti cu gustul celor pe care le faceau bunicile noastre sau mai sofisticate, dupa gust si preferinte.

0 comentarii2786 vizualizări12 aprilie 2019
rss 2.0
rss 2.0