Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
In prag de sarbatori: 5000 de euro, stransi de voluntari liceeni pentru copii cu autism.

Aproape 5.000 de euro au rezultat in urma Balului de Caritate Bastion 15, organizat saptamana trecuta de tinerii membri ai Clubului Leo Cluj-Napoca Bastion. Suma va ajungela Asociatia JoyStory, ce se ocupa cu terapia copiilor cu tulburare de spectru autist si alte tulburari pervazive de dezvoltare. Clubul Leo Cluj-Napoca Bastion este o organizatie neguvernamentala formata din tineri cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani, dar in special din elevi de liceu, dornici sa ajute comunitatea din care fac parte, prin voluntariat. Ei organizeaza si participa la foarte multe evenimente cu scop caritabil, ca raspuns la problemele pe care le identifica in comunitatea locala.

"Ideea de a organiza un bal pentru a sarbatori cei 15 ani de existenta a clubului a aparut cu aproximativ un an in urma. Cauza pe care am decis sa o ajutam a aparut cateva luni mai tarziu, cand un grup de membri noi au prezentat un proiect prin care sa ajutam copii diagnosticati cu autism. Ulterior, am gasit Centrul JoyStory, am facut o vizita acolo, unde le-am cunoscut pe cele trei fete- aproape de o varsta cu noi- care au infiintat aceasta asociatie si i-am intalnit pe o parte din copiii ajutati de ele. Sunt copii care merita tot sprijinul din lume, iar povestea din spatele asociatiei, dorinta si implicarea neconditionata a celor trei membre fondatoare, ne-au convins ca este o cauza pentru care merita sa luptam din plin", a declaratAlexandru Ignat, presedinte Club Leo Cluj-Napoca Bastion.

La evenimentul din 20 aprilie au participat 125 de persoane, iar metodele de strangere de fonduri au fost numeroase, de la donatii directe- in urne si in conturi, pana la licitatii de obiecte si cumparare de bilete de tombola.

JoyStory, o poveste frumoasa care are nevoie de sprijinul nostru

Asociatia JoyStory a fost infiintata in februarie 2018, in Cluj-Napoca si se autosustine, de aceea are nevoie permanenta de fonduri pentru terapia copiilor, care implica dotari si materiale de lucru dintre cele mai variate: senzoriale- precum tuburi cu lumini sau table interactive, necesare pentru dezvoltarea achizitilor cognitive ale copilului, cat si din categoria celor care stimuleaza motricitatea grosiera prin echipamente specifice- spaliere, spre exemplu.

"In terapia comportamentala avem nevoie de diverse materiale educationale pentru dezvoltarea diferitelor abilitati (sortari, potriviri, pozitii spatiale, povesti terapeutice, planse pentru identificarea emotiilor si rationamentelor, sau pentru dezvoltarea relatiilor cauza -efect, etc), dar si de materiale care sa ne ajute la predarea abilitatilor sociale prin tehnici specifice precum video-modelling (scenarii/povesti proiectate).De asemenea, in terapie sunt necesare si jocurile tematice sau jocurile de rol cu impact asupra dezvoltarii diferitelor abilitati functionale  sau sociale cu materiale specifice. Ne dorim si  achizitionarea unui echipament pentru evaluarea abilitatilor cognitive si ale limbajului", spune Iulia Parauan, una dintre cele trei tinere care au infiintat Centrul JoyStory.

Mai multe informatii despre centru, precum si metode de a-i sprijini misiunea, gasiti pe pagina https://www.joystory.ro/

 

CONTACT Leo Bastion

Alexandru Ignat, presedinte

ignatalex98@gmail.com

(+40) 723 443 287

0 comentarii2744 vizualizări27 aprilie 2019
rss 2.0
rss 2.0