Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
Copiii merita mai mult.

Clubul Rotary echipeaza o scoala din Bistrita-Nasaud cu un laborator de informatica de ultima generatie

 Un tanar roman in varsta de 23 de ani, Flaviu Simihaian, care a plecat sa studieze la o universitate din Carolina de Nord, SUA, s-a intors in Romania pentru a ajuta scoala unde a invatat. Parteneriatul in valoare de 35.000 USD intre clubul Rotary International Bistrita si cel din University City, Charlotte - Carolina de Nord, va echipa laboratorul de informatica al Scolii Generale "Mihai Eminescu" din Nasaud, Bistrita-Nasaud cu 20 de calculatoare de ultima generatie.

 Acest laborator va fi donat celor 640 de elevi si 30 de cadre profesorale ale Scolii Generale "Mihai Eminescu" din Nasaud, Bistrita-Nasaud si consta din:

 20 de statii de lucru Apple iMac i5 2011, echipate cu monitoare de 21.5" inalta rezolutie cu tehnologie LED/IPS, facilitati de videoconferinta FaceTime, facilitati grafice avansate precum si cu software educational si multimedia.

  1. 1 Apple Mac Mini Server in vederea implementarii serviciilor de email, web, conferinte interne si servicii de colaborare educationala  tip Wiki, impreuna cu sisteme de backup a datelor.
  2. Echipament Apple Airport Extreme, in vederea asigurarii unei retele wireless de mare viteza la 5 GHz.
  3. 40 de manuale "Despre Macintosh si Sistemul de Operare Mac OS X", in vederea familiarizarii elevilor si profesorilor cu unul din cele mai avansate sisteme de operare disponibile la ora actuala.

 

Intrebat ce l-a motivat sa realizeze acest proiect, Flaviu ne-a raspuns:

"Acest proiect s-a nascut din dorinta de a oferii generatiilor de copii din Bistrita-Nasaud acces la tehnologii de varf, la o poarta deschisa spre lume, incercand sa le asiguram sanse egale comparativ cu covarstnicii lor din Uniunea Europeana si de peste ocean."

 Toti profesorii scolii vor beneficia de noua infrastructura, avand astfel posibilitatea de a preda fiecare materie intr-un mod vizual si interactiv mult mai efectiv. Elevii si profesorii vor avea o adresa de email pe site-ul scolii pentru a putea comunica mai usor.

 Calculatoarele au fost achizitionate si livrate de catre resellerul autorizat Apple in Romania, SC Noumax SRL, care asigura si garantia acestora prin filiala din Cluj.

 Profesorii vor beneficia de un curs de pregatire, oferit prin voluntariat de catre Dragos Salageanu (Managing Partner, LEAD Resurse Umane), Tudor Ciortea (Managing Partner, Noumax) si Flaviu Simihaian (Business and Technology Applications Analyst).

  "Mesajul cel mai important al acestui proiect", ne-a declarat in continuare initiatorul acestui proiect, "este ca educatia trebuie sa fie principala prioritate a Romaniei, meritand toata atentia si consideratia societatii, a comunitatii politice si economice. Fiind cel mai important multiplicator de valoare pe termen lung, viziunea acestui proiect este ca educatia ar trebui sa fie beneficiarul celor mai avansate produse ale tehnologiei informationale, in loc sa fie privita ca un cimitir al obiectelor nefolositoare societatii."

 Aceasta este cea mai mare donatie primita pana in prezent de Scoala Generala "Mihai Eminescu." Laboratorul va fi deschis elevilor si in timpul vacantei de vara de catre profesoul de Informatica Stefan Kovacs.

 Copiii merita mai mult!

 

 

Pentru mai multe informatii, sunati la +40722450030 sau scrieti un email la flaviu@ucrotary.com.

0 comentarii2667 vizualizări01 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0