Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
EXCURSIE INTERNA CU SCOP DE RECUNOASTERE PENTRU VIITOR.

In conformitate cu programul activitatilor principale ale Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Bistrita, in zilele de 12 si 13 iunie, un grup de pensionari apartinand CARP Bistrita, condus de catre presedintele CARP , IORGU HAIDAU, a  efectuat o calatorie in zona Cluj-Napoca, Oradea, Carei si Satu Mare. Scopul principal l-a constituit vizita in aceasta parte a tarii, dar in acelasi timp, a insemnat  si o recunoastere a activitatilor necesare, pentru efectuarea  unei excursii externe in tara vecina, Ungaria.

          Obiectivele de urmarit in aceasta calatorie, au fost: vizitarea  Manastirii Scarisoara Noua, o constructie impresionanta, atat prin grandoarea ei, dar mai ales datorita solutiei tehnice aplicata in construirea manastirii; vizitarea Monumentului inchinat ostasilor romani cazuti pentru intregirea tarii;  a Castelului Karolyi si a hanului de odinioara "Cerbul de Aur" de la Carei, care gazduieste astazi sediul Primariei Carei.

          O mare surpriza le-a fost oferita vizitatorilor bistriteni de catre primarul  din Carei, Eugen Kovacs, care, afland de grupul pensionarilor de la Bistrita, i-a invitat la sediul primariei, unde le-a prezentat  istoria construirii actualului sediu, oferindu-le posibilitatea de a retrai istoria de aproape 300 de ani a hanului. Un  moment mai "picant", l-a constituit prezentarea de catre primarul Kovacs, a persoanei care raspunde de colectarea taxelor locale, o bistriteanca stabilita la Carei in urma cu 32 de ani.

          A doua zi a vizitei, a insemnat participarea la depunerea unor coroane de flori, in memoria ostasilor romani, cazuti pentru eliberarea teritoriului patriei si vizitarea Castelului  Karolyi, nume de care se leaga istoria Municipiului Carei.

          Incarcati de istorie si mai bogati sufleteste, pensionarii CARP Bistrita au promis ca se vor intoarce pe aceste meleaguri cu prima ocazie ivita.

 

 Dorin Filip.

   
0 comentarii2772 vizualizări17 iunie 2019
rss 2.0
rss 2.0