Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Duminica 03 Martie 2024 - 14587
Copiii comunitatii impreuna.

50 de copii, mari si mici, au invatat ce inseamna cooperarea, respectul si bucuria de a trai experiente noi atat in scoala cat si in afara ei,  in cadrul proiectului Copiii comunitatii impreuna implementat de club impact "Micii voluntari in actiune" cu sprijinul Fundatiei Noi Orizontui. Clubul Impact "Micii voluntari in actiune", infiintat in anul 2016, este format din 20 de elevi harnici si plini de entuziasm de la Scoala gimnaziala Budacu de Sus si structura Dumitrita coordonati in anul scolar 2018-2019 de catre doamnele profesoare Cristina Hangea si Viorica Balan. Acestia se intalnesc saptamanal pentru activitati diverse precum jocuri, team-buildinguri, povesti si proiecte de invatare prin serviciu in folosul comunitatii. Desi presupun multa munca si o buna organizare, proiectele reprezinta partea preferata a activitatii de la club, deoarece ne ofera posibilitatea sa iesim din scoala in comunitate, sa ne facem cunoscuti si auziti, sa ne cunoastem mai bine si sa producem schimbari. Asa a luat nastere si proiectul Copiii comunitatii impreuna, care a pornit de la nevoia de a reduce frecventa comportamentelor nedorite la elevi, precum violenta fizica si verbala, timiditatea si izolarea, ceea ce adesea afecteaza performanta scolara dar si relatiile profesor-elev, elev-elev, profesor-parinte. Astfel, in perioada mai-iunie 2019, am planificat si implementat o serie de activitati care sa ne ajute sa ne indeplinim scopul propus. Activitatile au fost adresate unui numar de 50 de elevi, clasele a-VII-a si a-II-a, 10 cadre didactice si 50 de parinti si au inclus: jocuri de echipa, competitii sportive, strangere de fonduri prin vanzarea de fructe si limonada, excursie la Gradina Zoologica de la Targul Mures cu ocazia Zilei de 1 iunie si organizarea unui picnic la final de proiect.

Desi a fost un proiect scurt, efectele asupra copiilor s-au vazut de la prima activitate in care elevii claselor a-VII-a au planificat jocuri de echipa pentru colegii lor mai mici de clasa

a-II-a, cu sprijinul doamnelor invatatoare Erika Tamas si Daniela Dancu. Astfel, am observat la cei mari, grija in organizarea activitatilor, o mai mare responsabilitate si o mindrie ca ii pot invata ceva util si distractiv pe micuti. De asemenea, acest proiect a adus bucurii multor copii implicati care nu fusesera inainte intr-o excursie sau nu jucasera fotbal pe un teren sintetic. Nu in ultimul rand, ne-am bucurat sa vedem ca parintii vin mai deschisi spre scoala, sunt si ei entuziasmati de activitati si ne-au ajutat cu drag in organizarea activitatilor, drept care le multumim.

 

Clubul IMPACT …Micii voluntari in acsiune……..face parte din reteaua nationala de Cluburi IMPACT realizata de Fundatia Noi Orizonturi la nivel national si international. 183 de cluburi IMPACT fac parte din reteau anationala, in timp ce peste 300 de cluburi sunt deschise in Europa, America, Asia sau Africa.

Tinerii si profesorii din cadrul cluburilor se intalnesc saptamanal pentru a dezvolta proiecte in folosul comunitatii. Printre abilitatile dezvoltate se numara antreprenoriatul, gandirea critica, valori proprii, iar invatarea este interactiva si conectata la realitate.

Proiectul .... Copiii comunitatii impreuna..............................,realizat de clubul IMPACT ....Micii voluntari in actiune............................s-a desfasurat in cadrul proiectului Incluziunea inseamna invatare pentru toti, coordonat de Fundatia Noi Orizonturi Lupeni, co-finantat din Programul de Educatie, Burse, Ucenicie si Antreprenoriatul Tinerilor in Romania, finantat prinGranturile SEE - 2014-2021

DespreFundatia Noi Orizonturi

De 18 ani Fundatia Noi Orizonturi ofera educatorilor instrumente prin care pot imputernici tinerii sa conduca si sa produca schimbari pozitive in comunitatile lor. Fundatia lucreaza cu cadre didactice, directori de scoli si voluntari sa transforme educatia din Romania, sa sustina organizatii din alte 24 de tari si sa ofere programe de dezvoltare a competentelor si a caracterului. Fundatia Noi Orizonturi aduce o perspectiva noua scolilor - ca spatiu al colaborarii intre diferiti membri ai comunitatii pentru a raspunde mai bine nevoilor copiilor. Pentru mai multe detalii:https://www.noi-orizonturi.ro/

 

 

 

0 comentarii2926 vizualizări29 iunie 2019
rss 2.0
rss 2.0