Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
Stil de viata sanatos, mod de educatie si dezvoltare personala.

Asociatia PROEDUSAN deruleaza  in perioada august-septembrie 2019 proiectul "Stil de viata sanatos,  mod de educatie si dezvoltare personala", proiect castigat in cadrul Concursului National de Proiecte de Tineret din cadrul Ministerului Tineretului si Sportului.

Proiectul propus, "Stil de viata sanatos,  mod de educatie si dezvoltare personala" are ca scop stimularea a 30 de tineri din judetul Bistrita-Nasaud si din judetul Mures   asupra a 3 aspecte esentiale pentru dezvoltarea lor personala si profesionala, mai exact :

 1. Invatarea prin prezentari, dezbateri, exemple proprii si educatie nonformala despre beneficiul stilului de viata sanatos;
 2. Implicarea tinerilor in activitati destinate lor ca o modalitate de dezvoltare personala si profesionala;
 3. Puterea exemplului de vointa si reusita prin prezentarea si invatarea unor tehnici de autoaparare (arte martiale, judo), abordarea artelor martiale trebuie facuta fara nici un fel de complex legat de infatisare, lipsa de forta fizica sau timiditate; nimeni nu s-a nascut puternic ca un tigru si iute ca un soim!

 

Obiectivele  proiectului sunt : 

 1. Stimularea  interesului a 30  de tineri de a participa la activitati de educatie non-formala pe perioada desfasurarii activitatilor de informare si sportive ca o modalitate de dezvoltare personalasi profesionala,
 2.  Sustinerea sanatatii si calitatii vietii, tulburarilor de alimentatie a 30  de tineri  pe perioada desfasurarii activitatilor de informare si sportive  ,
 3. Dezvoltarea de abilitati de comunicare si relationare pentru un numar de 30  de tineri din judetul Bistrita-Nasaud si judetul Mures  in perioada de implementare a proiectului.,
 4. Imbunatatirea oportunitatilor de petrecere a timpului liber, atat in modalitati organizate cat si in modalitati informale a 30 de tineri  pe perioada desfasurarii activitatilor de informare si sportive  .

 

Proiectul"Stil de viata sanatos, mod de educatie si dezvoltare personala" se adreseaza tinerilor cu varsta cuprinsa intre 14 si 35 de ani din judetele  Bistrita-Nasaud si Mures care sunt interesati  de un stil de viata sanatos in vederea combaterii obezitatii , tineri care au apelat la nutritionisti, sau se gandesc sa apeleze, tineri care nu sunt decisi  ce  sport li se potriveste ( atat individual sau cuprinsi la diferite cluburi de pe raza judetului).

 

ACTIVITATILE PROIECTULUI: 

 1. 1.      Activitatea 1

Cursul "Stilul  de viata sanatos"  (zilele de 14 si 15 09.2019)

Se va organiza  invatarea prin prezentari, dezbateri, exemple proprii si educatie nonformala despre beneficiul stilului de viata sanatos si  implicarea tinerilor in activitati destinate lor ca o modalitate de dezvoltare personala si profesionala.

 

 1. 2.      Activitatea 2

Exercitii de autoaparare (arte martiale, judo) ( 18 09.2019)

                      In cadrul acestei activitati instructori ai Clubului Sportiv Karate Bistrita, vor insusirea de tehnici de lupta pentru autoaparare. Contrar anumitor opinii, nu exista un stil de lupta perfect. Artele martiale se impart in sute de forme derivate,instructorii incercand sa puncteze cele mai bune stiluri pe cate tinerii participanti sa le deprinda.

 

 1. 3.      Activitatea 3

Lectii de prim ajutor/ supravietuire in conditii de izolare ( 19. 09.2019) 

 Se vor construi tipuri de adaposturi improvizate (cu acoperis inclinat, cu foaie de cort sau din natura, de tip A, hamac si iurta in forma de con), tipuri de focuri (baraj, stea, haiducesc, vanatoresc, tip gratar, tip scara  inclinata si ingropat) procurarea si pregatirea hranei si  filtrarea apei avand la indemana doar nisip, tifon, carbine de foc, pietris si vata/material textil, orientare turistica, prim ajutor.

 

 1. 4.      Activitatea 4

Inot aplicativ/scoaterea accidentatului din apa prin diferite metode( 20. 09.2019) 

In cadrul acestei activitati tinerii vor participa la lectii de inot, salvare de la inec si acordarea primului ajutor persoanelor salvate din apa. Aceasta activitate se va desfasura in cadrul unui SPA din Bistrita.

 

 

MODALITATI DE INSCRIERE:

            Inscrierea participantilor  se realizeaza incepand cu data de 21.08.2019 pana in data de 04.09.2019 in baza urmatoarelor documente:

a)      documentul de identitate(CI sau CN) - in copie;

b)     scrisoare de intentie 

c) acordul parintelui privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

 

 

Nota: Documentele justificative  vor fi scanate si transmise la adresa de e-mail :

miam2903@yahoo.com 

 


Cu multumiri !

 Asociatia PROEDUSAN

   Reprezentant  legal

        Rus Maria. 

0 comentarii2821 vizualizări20 august 2019
rss 2.0
rss 2.0