Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Duminica 03 Martie 2024 - 14587
Concurs national de arta plastica si fotografie, cu prilejul Zilei Mondiale a Sclerozei Multiple 2020.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sclerozei Multiple, sarbatorita in fiecare an pe data de 30 mai, Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative (APAN) din Romania lanseaza un concurs de arta plastica (pictura, desen, acuarela, colaj, pastel) si fotografie adresat persoanelor adulte, artistilor profesionisti sau amatori, dar si copiilor.

 Concursul se inscrie in campania globala de constientizare a sclerozei multiple (SM), pentru a celebra solidaritatea, creativitatea si conectarea, iar participarea nu se limiteaza doar la persoanele afectate de scleroza multipla. Participantii la concurs vor trebui sa reprezinte in lucrarea lor tema "Conectarea (Ma conectez. Ne conectam)".

 

Premiile, cu o valoare totala de 7.000 de lei, vor fi oferite sub forma de vouchere la un magazin online cu produse de arta. Perioada de inscriere este 01 - 27 mai 2020, iar castigatorii vor fi anuntati pe pagina Facebook.com/APANRomania, pe data de 30 mai, ora 18:00. Fiecare participant poate inscrie maximum trei lucrari.

 

Inscrierea se realizeaza prin completarea formularului de participare disponibil aici: https://www.afectiuni-neurodegenerative.ro/wp-content/uploads/2020/05/Formular_Inscriere_Concurs_MSDay2020-CONECTARE-1.pdf. Odata completat, formularul se va trimite, alaturi de lucrarile inscrise, la adresa de email info@afectiuni-neurodegenerative.ro, pana pe data de 27 mai 2020.   

 

"In fiecare an, Federatia Internationala a Sclerozei Multiple (MSIF) reuneste comunitatea globala pentru a impartasi povesti, a sensibiliza, a sprijini si a conecta pe cei 2,3 milioane de oameni care traiesc cu aceasta afectiune neurologica in intreaga lume. Campania desfasurata in acest an la nivel international, careia i se alatura si Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative din Romania, are ca tema «CONECTAREA», atat cu comunitatea, auto-conectarea, dar si conectarea la ingrijire de calitate", spune Cristina Vladau, vicepresedinte APAN Romania. 

 

"Prin acest frumos si generos concurs de arta plastica si fotografie dorim sa ii aducem alaturi de noi pe toti iubitorii si creatorii de arta, de orice varsta. Scleroza multipla este o afectiune intalnita la foarte multi oameni, in special tineri de 20 - 40 ani, si nu trece ca o pandemie, trebuie sa traiesti cu ea. Dar, in ciuda tuturor dificultatilor, viata este frumoasa, iar arta o face si mai mult. Este o invitatie sa va «Conectati» cu noi si sa participati la acest concurs prin care sa ne aratati, prin lucrarile sau fotografiile voastre, cum poate fi viata mai frumoasa in ciuda unor dificultati sau cat de mult va pasa de cei care traiesc cu aceasta afectiune", declara Roxana Barbulescu, membru al juriului si critic de arta, curator, presedinte al Asociatiei Culturale ARTAR, membru UAPR.

 

"Vremurile pe care le traim acum, ne demonstreaza cat este de important sa ramanem conectati unii cu altii, prin diferite mijloace" chiar daca trebuie sa respectam regulile de distantare fizica. Asteptam sa fim surprinsi de creativitatea participantilor si ne dorim sa ne bucuram de cat mai multe inscrieri", spune Iolanda Badaluta, artist plastic IOlandAngelart si Vitralii Tiffany Style.

 

Premiile acordate sunt distribuite dupa cum urmeaza:

 

ARTA PLASTICA (pictura, desen, acuarela, colaj, pastel)

Premiul I: 3.000 lei (1 premiu)

Premiul II: 1.500 lei (1 premiu)

Premiul III: 500 lei (1 premiu)

Mentiune: 100 lei (5 premii)

 

Premiu special (aleas aleator): 500 lei (1 premiu)

 

FOTOGRAFIE

Premiu fotografie: 500 lei (1 premiu)

 

COPII

Premiu special copii (arta plastica sau fotografie): 100 lei (5 premii)

 

Sponsor concurs: Janssen Romania.

Regulamentul general al concursului, precum si Politica de confidentialitate a datelor cu caracter personal, pot fi consultate AICI.

 

 

*****

 

Despre Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative (APAN)

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative (APAN Romania) reprezinta comunitatea care ofera tuturor persoanelor afectate de bolile neurodegenerative posibilitatea de a-si trai viata la cel mai inalt potential si de a asigura sprijinul de care au nevoie, pana cand un tratament va fi, in cele din urma, gasit. APAN Romania reprezintai apara drepturile persoanelor cu afectiuni neurodegenerative in tara noastra. Misiunea asociatiei este sa ofere acces la informatii inovatoare, sa educe toate partile interesate cu privire la nevoile persoanelor cu afectiuni neurodegenerative si sa imbunatateasca/faciliteze accesul echitabil la tratament si terapii de inalta calitate, pentru imbunatatirea calitatii vietii.

 

Pentru informatii suplimentare:
Cristina Vladau

Vicepresedinte APAN Romania
Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative
T: 0722495786
E: info@afectiuni-neurodegenerative.ro
www.afectiuni-neurodegenerative.ro
www.facebook.com/APANRomania

0 comentarii2961 vizualizări05 mai 2020
rss 2.0
rss 2.0