Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Viitorul jurnalismului arata frumos din Tabara de formare a tinerilor antreprenori media

11 elevi de liceu din judetul Bistrita-Nasaud au fost initiati in tainele jurnalismului si ale antreprenoriatului media in cadrul celei de-a treia editii a "Taberei antreprenoriale pentru tineri", organizata in parteneriat de Centrele Europe Direct Bistrita, Maramures si pentru Transilvania de Nord. Tinerii au participat la sesiuni teoretice si ateliere practice, in vederea dezvoltarii abilitatilor antreprenoriale si de comunicare si au fi provocati sa fie, pentru doua zile, jurnalisti adevarati, lucru pe care l-au reusit cu mult succes.

In perioada 17 - 19 iunie 2011, Centrul Europe Direct pentru Transilvania de Nord, in parteneriat cu Centrul Europe Direct Maramures si Centrul Europe Direct Bistrita, a organizat la Leghia, in judetul Cluj, cea de-a treia editie a Taberei de formare a tinerilor antreprenori. Actiunea face parte dintr-o serie de evenimente organizate, in fiecare an, in parteneriat de cele trei Centre din regiunea de nord-vest, in vederea dezvoltarii competentelor cheie si, in mod special a celor antreprenoriale, in randul tinerilor.

Obiectivul Taberei a fost acela de a forma viitori antreprenori in media sau jurnalisti si de a clarifica rolul si viitorul presei intr-un stat modern, membru al Uniunii Europene. Participantii au aflat din tainele jurnalismului si antreprenoriatului in media de la profesionisti ai presei: jurnalistul Mihai Gotiu, fotojurnalistul Calin Ilea, designerul Ciprian Butnaru, jurnalistul Adrian Popa, toti membrii ai Asociatiei Profesionistilor in Presa Cluj si Romeo Couti, director TVR Cluj.

Activitatile au inclus, alaturi de sesiunile de instruire, activitati practice si vizite de studiu. Elevii au fost impartiti pe trei grupe: reporteri, fotoreporteri si designeri, au realizat reportaje si interviuri, au participat la sedinte de redactie. Rolul a fost luat chiar mai in serios decat si-ar fi putut inchipui organizatorii si lectorii. Viitorii jurnalisti au ramas pe baricade pana tarziu in "dimineata", lucrand cot la cot cu cei mai experimentati,  pentru a scoate de sub tipar numarul 0 al "Jurnalului de Leghia", ceea ce ne-a dat tuturor increderea ca viitorul jurnalismului romanesc arata frumos. In final, cei mai merituosi au fost "acreditati" si premiati. Echipei de la Bistrita i-au revenit doua premii: Premiul de onoare pentru intreaga echipa - echipa care a propus cele mai multe titluri publicate si cele mai bune fotografii si Premiul pentru cel mai bun reportaj - elevului Ionut Mititean.

Au participat 32 de elevi din judetele Cluj, Bistrita-Nasaud si Maramures. Centrul Europe Direct Bistrita a fost reprezentat de 11 elevi membri si viitori membri ai Clubului Antreprenor Junior.

 

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Monica Muresan - Coordonator, Elena-Maria Barbos - Consilier de comunicare, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, www.cciabn.ro/europedirect.

0 comentarii2912 vizualizări22 iunie 2011




rss 2.0
rss 2.0