Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
Asociatia Energia Inteligenta lanseaza proiectul Energie pentru Viata.

In Romania, tara europeana, in secolul XXI, potrivit unei estimari a Ministerului Energiei pe baza datelor colectate de la Consilii Judetene si Prefecturi, in 2018 peste 52,000 de gospodarii nu aveau curent electric, multe dintre acestea aflandu-se in zone izolate. Desi necesare, investitiile pentru conectarea gospodariilor la reteaua de electricitate nu demonstreaza criteriul de eficienta, adica nu aduc beneficii operatorului de distributie, asadar va mai trece mult timp pana cand curentul electric va ajunge si aici. Toate finantarile pentru montarea de panouri fotovoltaice exclud gospodariile care se gasesc la mai putin de 2 km de reteaua de energie existenta. Astfel, cca 9000 de gospodarii din Romania nu au nici o speranta de a vedea energia electrica.
Asociatia Energia Inteligenta, la implinirea a 5 ani de activitate, initiaza proiectul "Energie pentru Viata" prin care isi propune sa monteze panouri fotovoltaice in cel putin 5 gospodarii izolate, situate in Muntii Apuseni. 
"Vrem sa aducem o raza de speranta acestor oameni, care sunt suficient de departe pentru a nu fi racordati la reteaua de energie electrica, dar prea aproape de aceasta retea pentru a beneficia de finantare pentru montarea de panouri  fotovoltaice. Marea lor majoritate sunt oameni in varsta care si-au petrecut intreaga viata in aceste locuri si pentru care traiul in aceste conditii a devenit extrem de greu din cauza varstei inaintate. In momentul de fata, folosesc lampi cu gaz si lumanari pentru a face lumina in case, pentru ei diferenta dintre intuneric si lumina nu o face simpla apasare a unui intrerupator" a declarat Dumitru Chisalita, Presedinte al Asociatiei Energia Inteligenta.
Prin aceasta initiativa ne propunem sa facem o diferenta pentru familiile vizate de acest proiect si totodata sa crestem gradul de constientizare asupra faptului ca exista un numar atat de mare de gospodarii fara electricitate. Suntem increzatori ca putem atrage finantarea necesara pentru montarea panourilor fotovoltaice si invitam atat companiile cat si cetatenii sa se alature proiectului nostru si sa ne sprijine financiar. Implicarea lor poate schimba in bine viata semenilor nostri, pentru ca implementarea proiectului "Energie pentru Viata" depinde de finantarile atrase.
*****
Asociatia Energia InteligentaAsociatia Energia Inteligenta (AEI) reuneste profesionisti din domeniul gazelor naturale, hidrogenului, energiei electrice si eficientei energetice. Membrii sai militeaza pentru un pret corect al gazelor si pentru cresterea transparentei in piata de energie din Romania. AEI este o organizatie non-profit al carui scop principal este acela de a contribui la o mai buna informare a consumatorilor casnici si non-casnici de gaze si energie pentru ca acestia sa poata fi mai bine pregatiti pentru negocierea contractelor de achizitie si pentru a putea intelege corect facturile pe care le platesc.AEI este si va ramane un partener de dialog pentru toti participantii la piata, fie ca sunt furnizori, producatori, operatori, proiectanti, constructori, institutii, reglementatori, ministere, politicieni, angajati din sistem sau reprezentanti ai mass-media.

0 comentarii2891 vizualizări01 martie 2021
rss 2.0
rss 2.0