Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
12 ani de la protestele anticomuniste de la Chisinau.

7 aprilie 2009 a ramas o zi neagra in istoria celui de-al doilea stat romanesc de peste Prut. Acum 12 ani, tinerii si-au facut curaj si au iesit in strada pentru a-si apara dreptul la libertate si pentru a-si pune amprenta si decide viitorul in afara unor ramasite si obiceiuri ale unui regim odios.

 Platforma Unionista "Actiunea 2012" este si va fi in continuare alaturi de toti cei care au participat la proteste pentru a-si apara ultimul strop de speranta intr-un viitor fara umbrele trecutului si sustinem in continuare demersul victimelor pentru a-si face dreptate intr-un dosar demult ascuns si sigilat prin birourile functionarilor.

   Astfel, astazi, la Ambasada Republicii Moldova din Bucuresti a fost afisat mesajul: "Vinovatii fara vina cer sa se faca lumina!" pentru a arata si evidentia ca indiferent de promisiunile autoritatilor, din 2009 pana acum ancheta privind abuzurile fortelor de ordine nu s-a miscat mai deloc, iar cei care si-au batut joc de sutele de tineri  inca mai sunt liberi.

 Participantii au aprins lumanari in memoria celor ucisi in urma represiunilor brutale ale fortelor de interventie si in cinstea celor torturati in sectiile de politie.

 Cei care au iesit atunci in strada isi cauta in continuare dreptatea, suntem in 2021 si asistam cum vinovatii pentru acele crime ingrozitoare traiesc in continuare in libertate, ori sunt la loc de cinste in functii cheie. Tinerii care au iesit in aprilie 2009 pentru a striga "Jos comunismul", "Libertate", "Unire", si "Romania" sunt un exemplu pentru noi cei de astazi care luptam pentru Unirea fireasca a Basarabiei cu Romania si pentru condamnarea tuturor nedreptatilor la care fratii nostri de peste Prut au fost supusi." a precizat Ariadna Cirligeanu, presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012.

 

 

 

Platforma Unionista Actiunea 2012              

           7 aprilie 2021

0 comentarii3059 vizualizări07 aprilie 2021
rss 2.0
rss 2.0