Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Concertul New Hope. Un concept unic in lume.

Miercuri, 16 iunie, in curtea spitalului "Matei Bals" din Bucuresti, a avut loc primul concert din turneul NEW HOPE 2021;
Unicitatea proiectului consta in realizarea unor serii de concerte in spitalele din Romania, in semn de recunostinta pentru cadrele medicale care au luptat impotriva virusului COVID-19;
Turneul va continua la Cluj-Napoca, Bistrita, Sibiu, Brasov, Ramnicu Sarat si Piatra Neamt si il va avea ca invitat special pe Alexandru Tomescu impreuna cu vioara sa Stradivarius.
  

Bucuresti, 16 Iunie ’21: Miercuri, 16 iunie, in curtea spitalului "Matei Bals" din Bucuresti, a  avut loc primul concert de muzica clasica din turneul NEW HOPE 2021. 

 

Intrucat se incheie o lupta apriga impotriva virusului COVID-19, Asociatia NEW HOPE Music a dorit sa multumeasca tuturor cadrelor medicale pentru daruire, sacrificiu si efortul de nedescris de care au dat dovada. In acest sens, alaturi de Octavian Lup si Paula Seling, Orchestra NEW HOPE, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, a oferit un regal muzical, prin care si-a manifestat aprecierile si pretuirea.

 

"Dupa cum spunea marele George Enescu, muzica trebuie sa porneasca de la inima si sa se adreseze inimii. Acesta este si scopul proiectului NEW HOPE si anume de a ajunge la sufletele oamenilor. Unicitatea proiectului consta in realizarea unor serii de concerte in spitalele din Romania, in semn de recunostinta si apreciere pentru cadrele medicale care au stat in ultimul an in linia intai, luptand impotriva virusului COVID-19. Credem ca acesta victorie este a tuturor, dar mai ales ale cadrelor medicale." a declarat Octavian Lup, Coordonator NEW HOPE Project.

 

Cei mai buni tineri muzicieni romani l-au acompaniat pe Octavian Lup si Paula Seling intr-o calatorie muzicala, plina de emotie si speranta. Proiectul NEW HOPE are ca scop sa aduca, prin muzica, bucurie in sufletele oamenilor suferinzi si celor care le sunt alaturi. La eveniment au participat, de la geamurile spitalului, si pacientii, care au fost incurajati prin arta muzicala.

 

 

 

Despre Octavian Lup:

Octavian Lup este unul din cei mai straluciti violoncelisti ai generatie sale, un reprezentant al excelentei in arta muzicala, si o personalitate remarcata pe podiumul scenelor nationale si internationale. Laureat a numeroase concursuri din Romania si din strainatate, Octavian Lup a concertat pe patru continente ale lumii, alaturi de nume cu rezonanta din domeniul muzicii clasice. Asemeni lui George Enescu, s-a perfectionat la celebrul Conservator Superior National de Muzica din Paris. Pe langa activitatea solistica intensa, isi dedica timpul tinerei generatii de muzicieni, fiind lector universitar doctor la academia de muzica "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca. Pasiunea pentru oameni si pentru muzica l-a determinat sa conceapa proiectul NEW HOPE, in anul 2019.

 

Despre NEW HOPE Orchestra:

Cand pasiunea, iubirea pentru semeni si bucuria cantatului impreuna se impletesc cu excelenta, ia fiinta MUZICA. Cea vie si eterna… Ea este forta care defineste personalitatea fiecarui muzician al orchestrei NEW HOPE. Tinerii interpreti, selectati riguros, sunt membrii in cele mai importante orchestre din tara: Filarmonica George Enescu, Orchestra Nationala Radio, Orchestra Operei Nationale Bucuresti si Orchestra Romana de tineret. Facand front comun in formarea unui grup unit si omogen, artistii au un singur tel: prin actul interpretativ sa patrunda in cele mai profunde taramuri ale constiintei si sufletului uman, lasand acolo… SPERANTA! Experientele concertelor din cadrul proiectului NEW HOPE, sunt o vie marturie ca muzica ridica, muzica inalta, MUZICA VINDECA!

 

"Am primit cu bucurie si profunda consideratie concertul orchestrei NEW HOPE. Atat cadrele medicale, cat si pacientii au fost impresionati de initiativa si maiestria tinerilor talentati muzicali. Intr-adevar muzica vindeca. Spitalul nostru a fost primul spital din Romania care a ingrijit cazuri de COVID-19. In perioada neagra prin care am trecut cu totii, cadrele medicale au dat dovada de un efort supra-omenesc. Ma alaturi si eu proiectului NEW HOPE si imi exprim inca odata recunostinta fata de colegii mei." Dr. Catalin Apostolescu, Manager al Institutului National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals".

 

"Contextul actual ne determina sa actionam pe toate planurile pentru a da speranta si optimism. Motiv pentru care proiectul NEW HOPE are ca scop tocmai aceste actiuni formidabile, in care oameni extrem de talentati din muzica clasica se mobilizeaza si concerteaza in marile spitale din Romania, in semn de multumire pentru cadrele medicale. Suntem extrem de onorati de acest parteneriat." afirma Av. Eugen Iordachescu, din partea Societatii Civile de Avocati Iordachescu & Asociatii.

 

"Suntem bucurosi si onorati sa fim parteneri intr-un astfel de proiect nobil, initiat de Asociatia NEW HOPE. Filadelfia Group s-a alaturat acestui demers, care este unic in lume, datorita valorilor pe care le promoveaza si reprezinta: sentimentul profund de multumire fata de cei care au dat dovada de responsabilitate sociala in aceasta perioada grea, optimism in vremuri mai bune si nu in ultimul rand talent si profesionalism. Acestea sunt si valorile noastre, pe care ni le asumam in activitatea zilnica." a declarat Ioan Sighiartau, Director General Filadelfia Group.

 

"Insingurarea si nesiguranta au fost unele dintre cele mai apasatoare efecte ale pandemiei. Atat pentru noi, dar mai ales pentru pacientii internati in spitale si personalul medical care au trebuit sa faca fata unor conditii extraordinare. Experienta unica pe care au creat-o cei de la NEW HOPE a fost hrana pentru suflet, dar si inca un exemplu ca avem resurse infinite de solidaritate si empatie printre noi. Daruieste Viata le multumeste celor de la NEW HOPE pentru initiativa si pentru dedicare!" afirma Oana Gheorghiu, fondatoare Daruieste Viata.

 

Turneul va continua in perioada august - septembrie (a.c.) si il va avea ca invitat special pe Alexandru Tomescu impreuna cu vioara sa Stradivarius. Acesta va avea loc in localitatile Cluj-Napoca, Bistrita, Sibiu, Brasov, Ramnicu Sarat si Piatra Neamt. Pentru mai multe detalii: www.newhopemusic.org.

 

"Va asteptam alaturi de noi! Credem ca impreuna, cu incredere si cu ajutorul artei muzicale, putem combate acest context intunecat si sumbru cauzat de Pandemie. Muzica este o forta ce va aduce mereu lumina si un imbold spre speranta si vindecare." incheie Octavian Lup.

 

Concertul LIVE poate fi urmarit aici: https://bit.ly/3wzORdw

Poze concert: https://bit.ly/3cNWIvZ

0 comentarii3318 vizualizări17 iunie 2021
rss 2.0
rss 2.0