Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Tineri si bunici in excursie la Manastirea de la Piatra Fintinele.

 Proiectul  « Tineri voluntari pentru bunici solitari », initiat de Clubul LIONS Bistrita si cofinantat de Primaria si Consiliul municipiului Bistrita continua cu noi activitati : dupa seara de jocuri la Clubul Pensionarilor din 4 august a.c., voluntarii, impreuna cu partenerii lor, au plecat pe data de 11 august in excursie la Piatra Fintinele. Scopul principal al acestei calatorii a fost imbunatatirea comunicarii si intercunoasterii intre generatii prin activitatile realizate impreuna.

 Bunicii, insotiti de adolescenti au vizitat Manastirea Piatra Fintinele, prilej de reculegere  si apropiere. Dupa un peripluu printre evenimentele istorice povestite cu amanunte interesante dar si emotie de una dintre maicute, grupul a vizitat  atelierele de pictura si broderie in care trudesc cu daruire cele 20 de  slujitoare ale Domnului.

Urmatoarea destinatie a fost crucea de la manastirea "Adormirea Maicii Domnului" de unde vizitatorii au putut admira frumoasele peisaje din imprejurimi.

Fiind o vreme minunata, « nepotii » insotitori si bunicii interesati  au avut ocazia sa acumuleze cunostinte despre denumirea anumitor specii de plante, si au invatat sa deosebeasca  dupa « port » bradul de molid, vulturica de papadie, arnica de barba tapului etc.

Voluntarii  din scolile bistritene si partenerii din  acest proiect  au adus pentru cateva  clipe, prin entuziasmul lor, tinerete in sufletele virstnicilor.

 

 

Voluntari de serviciu:

            Cucerdean Alina - eleva la Colegiul National Andrei Muresanu

            Ladar Claudia-Simona - profesoara la Grup Scolar Sanitar Bistrita

0 comentarii3017 vizualizări13 august 2011




rss 2.0
rss 2.0