Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 24 Mai 2024 - 14587
Vatra Dornei, Partia Veverita: a patra tabara de schi adaptat persoanelor cu dizabilitati.

Pana vineri, 24 februarie, Partia Veverita din Vatra Dornei, judetul Suceava, gazduieste cea de-a patra tabara de schi dedicat persoanelor cu dizabilitati organizata de asociatia Caiac SMile. Alte cinci persoane speciale se vor antrena intens pentru a schia independent, folosind monoschiul.

 

SMile pentru dizabilitati: o zi pe partie pentru oricine isi doreste

Pe langa cele cinci persoane inscrise in tabara speciala, vor putea schia si alti oameni cu dizabilitati care au optat pentru a petrece o zi pe partie. Organizatorii ii invita si pe cei care nu s-au inscris inca in platforma online si anunta ca inscrierea se poate face chiar de pe partie, accesand www.caiacsmile.ro

"Ii asteptam pe toti cei interesati de aceasta initiativa sa ni se alature. Ne dorim sa ii cunoastem si sa ii ajutam sa descopere bucuria sporturilor de iarna. Avem deja foarte multe persoane inscrise, insa ii asteptam si pe cei care nu s-au inscris inca", a declarat Ionut Stancovici, presedintele asociatiei Caiac SMile.

 

1000 de persoane ajutate, 1000 de povesti speciale

Dupa numeroasele proiecte dedicate persoanelor cu dizabilitati din Romania (Caiacul, terapie pentru nevazatori, Spre normalitate in caiace adaptate sau Integrare prin compasiune sunt doar trei dintre ele), pentru cea de-a doua editie a proiectului "Si oamenii cu dizabilitati vor sa schieze" echipa Caiac SMile a stabilit un obiectiv ambitios: accesul la activitatile sportive caracteristice sezonului de iarna pentru 1.000 de persoane cu dizabilitati, in sezonul de schi 2022-2023. Iar acest obiectiv a fost atins la scurt timp dupa demararea proiectului.

"Suntem impresionati de interesul manifestat de persoanele cu dizabilitati pentru proiectul nostru de iarna. Numarul de locuri pe care noi l-am ales drept obiectiv s-a completat foarte repede. Ne bucura acest lucru, inseamna ca oamenii acestia speciali aveau nevoie de un astfel de program. Pe cei care nu s-au inscris inca, ii invitam sa o faca. Pe partie sunt antrenori, voluntari, kinetoterapauti, monitori de ski cu dizabilitati care sunt pregatiti pentru a lucra cu monoschiul. Totul se desfasoara in deplina siguranta. La Vatra Dornei vom avea alaturi si reprezentanti ai Salvamont Vatra Dornei.  Ii invitam si pe cei care inca nu s-au inscris in programul de o zi sa o faca. Garantam ca experienta este unica", a completat Ionut Stancovici.

 

Inscrierile, atat pentru programul de o zi, cat si pentru tabara, se fac cu inregistrare pe www.caiacsmile.ro*

Proiectul, care a debutat in 15 ianuarie 2023, la Cheile Gradistei, se va desfasura pe toata perioada sezonului 2022-2023. Dupa Vatra Dornei, urmeaza*:

?      26 Februarie - 3 Martie si 5 - 10 Martie, Cheile Gradistei;

?      12 - 17 Martie, Cavnic.

*Programul, atat cel special de zi, cat si cel al taberelor adaptate, poate suferi modificari in functie de conditiile meteo. Actualizarile vor fi disponibil atat pe site, cat si pe canalele Social Media ale asociatiei, Facebook si Instagram.

 

CONTACT

Ionut Stancovici 

Tel: 0760 291 669

Email: ionutstancovici@yahoo.com

 

0 comentarii4291 vizualizări20 februarie 2023
rss 2.0
rss 2.0