Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 24 Mai 2024 - 14587
Ziua Internationala de Constientizare a Autismului.

Va invitam sa participati la evenimentele organizate de Asociatia Autism Europa Bistrita, incepand cu ziua de duminica, 2 aprilie 2023 cand, peste tot in lume, se marcheaza Ziua Internationala de Constientizare a Autismului. Autismul este o tulburare complexa de dezvoltare ce afecteaza, potrivit ultimelor unul din 60 de copii. Speram ca ne veti onora cu prezenta si comunitatea locala isi va aduce in acest mod contributia la marcarea acestei zile prin participarea la manifestarile organizate de Centrul de Resurse si Referinta in Autism "Micul Print.

 

2 aprilie 2023

Lansarea PLATFORMEI AUTISTIFY, realizata in mod voluntar de Agentia 201.ro.

Noul site contine informatii despre activitatea noastra, informatii complexe despre tulburarile de neurodezvoltare, descrierea programelor si serviciilor pe care le oferim persoanelor cu TSA, informatii despre conceptul de neurodiversitate, simptomele tulburarilor de spectru pentru parintii care suspecteaza o dezvoltare atipica a copilului, drepturile educationale, sociale si financiare ale copiilor si adultilor cu TSA, descrise exhaustiv, precum si legislatia relevanta in domeniu, sistematizata, astfel incat dvs sa aveti la dispozitie o sursa completa de informatii.

Tot pe noul site veti gasi studiile stiintifice realizate de AAE si studiile in derulare la care va rugam sa participati, proiectele noastre, rapoartele de activitate, prezentarea SUPER echipei si testimoniale video ale parintilor.

Veti gasi, de asemenea, un newsletter la care va rugam sa va abonati pentru a va tine la curent cu actiunile noastre. Nu in ultimul rand, vezi gasi toate modalitatile de donare/sponsorizare prin care ne puteti sprijini.

 

3 aprilie 2023

Petitie pentru drepturile persoanelor cu tulburari din spectrul autist si alte tulburari de neurodezvoltare.

Prin aceasta petitie, ne dorim sa sensibilizam autoritatile publice locale si judetene cu privire la faptul ca in judetul nostru nu sunt respectate intru totul drepturile persoanelor cu tulburari de neurodezvoltare si alte tulburari psihice, nu se aloca suficiente fonduri pentru proiecte cu finantare nerambursabila pentru Domeniul Social, nu exista locuri de joaca adaptate particularitatilor copiilor cu tulburari de neurodezvoltare, nici centre rezidentiale pentru persoanele adulte, centre respiro, centre de zi dotate cu echipamente specifice, centre de dezintoxicare si recuperare pentru consumatorii de droguri, dintre care majoritatea sunt copii cu varste pornind de la 12-13 ani.

Ne dorim, printre altele, sprijinul autoritatilor locale si judetene pentru decontarea terapiilor de recuperare, infiintarea de locuinte protejate, locuri de munca adaptate pentru persoanele cu dizabilitati, accesibilizare pentru persoanele cu handicap locomotor si lista poate continua.

Avem marea rugaminte sa nu ne lasati singuri si sa semnati petitia alaturi de noi, pentru ca lupta pentru drepturile pacientilor este o preocupare a intregii comunitati. In orice secunda, oricare dintre noi putem fi pusi in situatia de a avea nevoie de servicii de sanatate mentala specializata si, daca nu le cerem impreuna, copiii, tinerii si adultii cu tulburari din spectrul autist si alte tulburari psihice nu le vor obtine niciodata. Cu totii avem dreptul la o viata demna si plina de sens.

Va asteptam alaturi de noi sa ne sprijiniti moral.

 

4-7 aprilie

Ziua Portilor Deschise la Centrul de Resurse si Referinta in Autism

In aceasta saptamana va asteptam cu drag in intervalul 10-16 sa ne vizitati la Centrul de Resurse si Referinta in Autism Micul Print, str. Independentei, nr. 79, pentru a intelege activitatea noastra, dificultatile pe care parintii, copiii si terapeutii le intampina in fiecare zi, dar si satisfactiile rezultate din terapia de calitate pe care o oferim.

 

SIMULATORUL DE AUTISM

Cei care vor onora invitatia vor avea ocazia sa participe la o experienta unica.

Cu totii percepem lumea in mod diferit. Insa, persoanele diagnosticate cu autism si alte tulburari psihice sunt cu adevarat speciale.

Simulatorul de autism va invita in lumea senzoriala a unei persoane cu autism. Prin intermediul unei casti de realitate virtuala, veti experimenta intens cum percep lumea persoanele cu autism. Va promitem ca veti trai o experienta revelatoare, unica in viata, care va va permite sa simtiti cu adevarat si sa intelegeti pret de cateva minute cum percep viata copiii, tinerii si adultii cu autism si alte tulburari neuropsihice.

Tratarea pacientilor prin VR este o optiune excelenta si eficienta in autism: managementul durerii, diferite tipuri de anxietate, depresie, fobii, PTSD, tulburari de alimentatie, durere si pierdere, tulburari legate de consumul de substante, tulburari in care comportamentul compulsiv sau dinamica interpersonala sunt afectate semnificativ.

Credem ca Simulatorul VR va crea mai multa intelegere, empatie si respect fata de persoanele atipice.

 

Asociatia Autism Europa - Centrul de Resurse si Referinta in Autism Micul Print este o organizatie non guvernamentala licentiata, cu peste 180 de beneficiari directi (copii, tineri, adulti cu tulburari din spectrul autist si familiile acestora, peste 3000 de beneficiari indirecti (cadre didactice, specialisti, autoritati publice, comunitate). Lobby legislativ - 15.000 beneficiari.

0 comentarii3773 vizualizări31 martie 2023
rss 2.0
rss 2.0