Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Spalatoria comunitara, "PicaturideBINE", a fost finalizata pentru locuitorii din comuna Sanpaul, judetul Cluj.

Noul spatiu include masini industriale de spalat si uscat haine, un loc de facut teme si o mini-biblioteca, un cos de baschet, banci si mese pentru lectii si ateliere. In localitatea Sanpaul, judetul Cluj, Asociatia Zi de Bine lanseaza proiectul "PicaturideBINE", o initiativa menita sa aduca un suflu nou in comunitatea cu peste 400 de locuitori. Astfel, a fost amenajata o spalatorie comunitara care va functiona si ca un loc de intalnire pentru copii si adulti, oferindu-le tuturor oportunitatea de a se implica inclusiv in activitati educationale. Pe spatiul alocat au fost amplasate doua containere cu masini industriale de spalat si uscat haine, un loc de facut teme si o mini-biblioteca, un cos de baschet, banci si mese unde se vor tine lectii si ateliere.

 La evenimentul de inaugurare au fost prezenti si copii din ciclul primar care au interactionat cu spatiul si s-au bucurat de noul loc unde isi vor putea face temele.

 In prezent, comunitatea roma din Sanpaul se confrunta cu multiple provocari legate de infrastructura, acces la servicii de baza si nesiguranta locativa.

 "Prin acest proiect ambitios, ne-am propus ca acest spatiu sa nu fie doar un loc pentru curatarea hainelor, ci sa devina in timp un loc de intalnire dedicat atat copiilor cat si adultilor. Aici, vor avea oportunitatea de a se implica in activitati educationale, beneficiind de un mediu propice in care sa descopere si sa dezvolte noi abilitati. Suntem increzatoare ca aceasta initiativa va aduce nu doar beneficii practice, ci si o schimbare semnificativa in mentalitatea comunitatii, promovand spiritul de implicare si solidaritate. Astfel, PicaturideBINE  devine o raza de speranta si progres pentru locuitorii din Sanpaul, construind un viitor mai luminos si mai prosper pentru toti", au declarat Melania Medeleanu si Luciana Zaharia, fondatoarele Asociatiei Zi de BINE.

 

 "Este foarte oportun acest proiect deoarece pe acesti copii nu are cine sa-i ajute atunci cand ajung acasa. Multi dintre ei au parintii plecati din tara si locuiesc acum doar cu bunicii lor care au probleme de sanatate. Cred ca la inceput, locuitorii din comuna vor veni la spalatoria comunitara din pura curiozitate, iar apoi vor veni de placere pentru ca isi vor putea rezolva niste probleme casnice, de familie, insa, totodata, vor invata lucruri noi si bune, iar noi le vom putea fi alaturi", a declarat Rodica Marchis, Director, Scoala Gimnaziala "Ioan Alexandru", Sanpaul, judetul Cluj.

 In mai putin de o luna de la lansarea proiectului, Asociatia Zi de Bine, cu spijinul Primariei comunei Sanpaul, au pus la dispozitia locuitorilor masini industriale de spalat si uscat haine, mini-biblioteca si facilitati pentru activitati educative si recreative.

 Cei care doresc sa sustina proiectele realizate de Asociatia Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845, prin donarea zilei de nastere sau prin completarea formularului 230, prin care pot redirectiona, gratuit, 3,5% din impozitul pe venit catre o cauza sociala. Mai multe metode de implicare pot fi gasite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

 

 

Despre Asociatia Zi de BINE 

Scopul Asociatiei Zi de Bine este acela de a crea comunitati, de a sprijini mii de oameni aflati in situatii vulnerabile si de a crea notorietate in jurul unor cauze ignorate. Asociatia sustine cate un ONG in fiecare luna a anului si incurajeaza oamenii sa-si doneze ziua de nastere pentru un proiect social.

Mecanismul de functionare este unul simplu: la fiecare inceput de luna se anunta cauza sustinuta si sunt descrise nevoia si beneficiarii. La finalul lunii, donatorii afla ce s-a intamplat cu banii si sunt invitati sa vada rezultatul implicarii lor.

Daca aveti un proiect in care credeti dar pentru care nu ati gasit inca finantare, il puteti inscrie pe www.zidebine.ro.

 

Pentru mai multe informatii:

Asociatia Zi de BINE

Tel: 0725.565.375

Email: contact@zidebine.ro            

0 comentarii3696 vizualizări29 noiembrie 2023
rss 2.0
rss 2.0