Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Raport de activitate pentru anul 2023 /Asociatia Energia Inteligenta.

Succesul nu se masoara in numarul de proiecte, ci in impactul pe care il au in domeniul in care activezi sau in societate. Ne place sa credem ca toate proiectele derulate de Asociatia Energia Inteligenta in 2023 si-au lasat amprenta fie in sectorul energetic, chiar daca au reprezentat doar o picatura in oceanul provocarilor care exista in acest domeniu in Romania, prin studiile, analizele, volumele lansate si webinariile organizate, fie asupra societatii care a devenit mai constienta, mai responsabila, mai rezilienta si datorita actiunilor AEI precum "Zilele prevenirii dezastrelor", "Eficienta energetica in viata oamenilor in perspectiva anilor 2050", "Romania traditionala cu energie curata", Pret corect la gaze si energie", "Energie pentru viata" sau "Academia consumatorilor".

 

Cea mai mare realizare a Asociatiei Energia Inteligenta in 2023 a fost incheierea Parteneriatului pentru Combaterea Saraciei Energetice cu Ministerul Energiei, parteneriat care vine ca o recunoastere a tuturor eforturilor noastre - membri ai asociatiei, parteneri, sustinatori, de a trage un semnal de alarma asupra saraciei energetice extreme din Romania si de a arata ca exista solutii prin care acest fenomen poate fi atenuat. "Registrului Electronic National al Gospodariilor Fara Energiei Electrica" care va cuprinde inventarierea tuturor locuintelor neelectrificate din Romania si care va fi finalizat in cursul anului 2024 va da forta proiectului "Energie pentru viata" pentru ca va arata situatia reala din teren si va contribui astfel la elaborarea unor politici de combatere a saraciei energetice extreme. Alaturi de toti sustinatorii nostri vom continua sa aprindem lumina in case care nu au fost niciodata racordate la reteaua de energie electrica si sa aducem caldura in casele celor mai putin norocosi decat noi.

 

Un alt succes notabil in 2023 a fost studiul "Impactul regulamentului UE privind emisiile de metan asupra industriei extractive de gaze din Romania" realizat de Asociatia Energia Inteligenta cu scopul de a atrage atentia asupra faptului ca implementarea masurilor propuse de Comisia Europeana privind reglementare a emisiilor de metan in sectorul energetic, parte din cel de-al doilea set de masuri din pachetul "Fit for 55", ar putea afecta securitatea energetica a tarii noastre si ar adanci fenomenul saraciei energetice. Studiul realizat de AEI a sustinut pozitia Romaniei in timpul intrevederilor de la Bruxelles desfasurate in toamna anului trecut, unde au fost acceptate o serie de propuneri facute de Asociatia Energia Inteligenta in urma realizarii studiului, astfel incat noul regulament sa nu devina o povara suplimentara si inutila pentru Romania.

 

Ne dorim ca si in anul 2024 sa fim cel putin la fel de activi ca in anul ce a trecut, sa continuam proiectele AEI si sa dezvoltam altele noi, astfel incat Asociatia Energia Inteligenta sa ramana un punct de referinta in sectorul energetic din Romania. Toate initiativele asociatiei au fost posibile datorita sustinerii de care ne-am bucurat in 2023. Multumim tuturor partenerilor care ne-au sustinut financiar, prin promovarea proiectelor, ni s-au alaturat ca voluntari si ne-au incurajat in tot ceea ce am intreprins.

 

 

Va invitam sa consultati raportul nostru de activitate, in documentul atasat sau in link-ul de mai jos.

https://asociatiaenergiainteligenta.ro/raport-activitate-asociatia-energia-inteligenta-2023/

 

 

 

 

Un An Nou fericit, cu multe realizari!

 

 

 

Monica David | Coordonator Comunicare

 Asociatia Energia Inteligenta

 Telefon: +40 723 999 995

 www.asociatiaenergiainteligenta.ro

0 comentarii2849 vizualizări08 ianuarie 2024
rss 2.0
rss 2.0