Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 17 Iulie 2024 - 14587
Sanatate, sens, siguranta si stare de bine pentru seniori.

Conform datelor oferite de Institutul National de Statistica pentru anul 2023, populatia Romaniei continua sa imbatraneasca. In prezent, sunt peste 3,7 milioane de persoane care au varsta de peste 65 de ani, dintre care aproape 2 milioane de persoane au ramas singure, si-au pierdut deja partenerii, au divortat sau nu s-au casatorit niciodata. Pentru ei, anii care ar trebui sa fie cei mai linistiti, sunt plini de frici si singuratate. In acest context, Asociatia Zi de Bine lanseaza proiectul "NEpierdute" si ii incurajeaza pe seniori sa vina la Centrul Comunitar Zi de Bine din Bucuresti.

 Starea de sanatate a multora dintre seniori este precara iar o parte semnificativa din bugetul lor se duce pe medicamente. Insa, efectuarea analizele medicale periodice si consultul de specialitate, impreuna cu un stil de viata activ ar putea contribui la o viata mai sanatoasa pentru bunicii nostri.

 In cadrul proiectului "NEpierdute", Asociatia Zi de Bine organizeaza pentru seniori activitati de reconectare si petrecere a timpului liber, ateliere de dans si miscare, lucru manual si cursuri de limba engleza, printre altele, astfel incat momentele pierdute de-a lungul anilor sa isi gaseasca drumul inapoi. De asemenea, pe parcursul lunii martie, alaturi de "Caravana cu Medici", seniorii vor beneficia de consult medical si analize de baza gratuite.

 

Atelierele vor avea loc la Centrul Comunitar Zi de Bine, aflat pe strada Uranus, numarul 150, etaj 1, Bucuresti iar seniorii interesati pot sa sune la numarul de telefon 0725 565 375 pentru a afla programul. 

 

 "Cand ne apropiem de batranete, mobilitatea se restrange, sanatatea e tot mai subreda , prieteniile par sa se estompeze sau dispar definitiv. Pofta de viata se stinge si ea. Nu si atunci cand intri in grupul potrivit, in care gasesti oameni asemenea tie cu care sa imparti complice povesti din vremuri aproape uitate. Ne bucuram ca la Centrul Comunitar Zi de BINE grupul a inceput sa se creioneze si, alaturi de seniorii nostri  deja am aflat zeci de povesti nepierdute. Vrem sa le aducem la viata si ne propunem sa le oferim cat mai multe ocazii de a construi alte povesti si bucurii, pentru cat mai mult timp de acum inainte.", au declarat Melania Medeleanu si Luciana Zaharia, fondatoarele Asociatiei Zi de BINE.

 

 

In cadrul proiectului "NEpierdute", cei aproape 50 de varstnici inscrisi pana acum in program vor beneficia si de excursii tematice, iesiri in aer liber si miscare, ateliere de lucru manual, seri de poezie si dans.

 

 

 

Despre Asociatia Zi de BINE

Scopul Asociatiei Zi de Bine este acela de a crea comunitati, de a sprijini mii de oameni aflati in situatii vulnerabile si de a crea notorietate in jurul unor cauze ignorate. Asociatia sustine proiecte sociale in fiecare luna si  incurajeaza oamenii sa-si doneze ziua de nastere pentru aceastea.

Mecanismul de functionare este unul simplu: la fiecare inceput de luna se anunta cauza sustinuta si sunt descrise nevoia si beneficiarii. La finalul lunii, donatorii afla ce s-a intamplat cu banii si sunt invitati sa vada rezultatul implicarii lor.

Daca aveti un proiect in care credeti dar pentru care nu ati gasit inca finantare, il puteti inscrie pe www.zidebine.ro.

 

Pentru mai multe informatii:

Asociatia Zi de BINE

Tel: 0725.565.375

Email: contact@zidebine.ro            

 

0 comentarii4312 vizualizări14 martie 2024
rss 2.0
rss 2.0