Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Vineri 24 Mai 2024 - 14587
Proiectul "Plantati in amintire".

Asociatia Zi de Bine continua proiectul "Plantati in amintire" si amenajeaza in Bucuresti cel de-al doilea parc de mesteceni, in memoria persoanelor dragi, trecute in nefiinta. Parcul va fi amplasat in sectorul 6 din Capitala, in continuarea celor 100 de copaci plantati in 2023 si se va intinde pe o suprafata de 2500 mp, pe care se vor planta alti 200 de mesteceni.

 Asociatia Zi de Bine a adunat deja peste 700 de povesti in parcuri deschise in Lugoj, Constanta, Oradea sau Brasov. In continuare, cei care au pierdut pe cineva drag pot sa adopte un copac in memoria acelei persoane, la Bucuresti. Fiecare copac plantat are atasat un cod QR care duce catre povestea de viata a persoanei dragi, ce poate fi citita pe site-ul www.plantatiinamintire.ro.

 

Totodata, la Bucuresti, in cadrul Centrului Comunitar Zi de BINE, se vor organiza si grupuri de suport pentru persoanele care trec prin doliu, o alta parte importanta si sensibila a acestui proiect. Intr-un spatiu sigur si intim, un psihoterapeut va ghida o serie de intalniri, in grup restrans, despre cum facem fata pierderii, despre tipuri de doliu, furie, vinovatie si rusine, frica de moarte, despre faptul ca nu exista reguli cu privire la ce sa simti sau sa nu simti atunci cand pierzi pe cineva drag. Pentru mai multe informatii, persoanele interesate pot trimite un email pe adresa contact@zidebine.ro.

 

"Aceasta initiativa reprezinta inca un pas in misiunea noastra de a aduce alinare celor care au pierdut pe cineva drag. Fiecare copac va deveni o amintire vie, un simbol al iubirii si recunostintei noastre fata de cei care ne-au marcat existenta. Ne dorim ca parcul de mesteceni sa devina o oaza de liniste si delicatete in mijlocul agitatiei urbane" au declarat Melania Medeleanu si Luciana Zaharia, fondatoarele Asociatiei Zi de BINE.

 

Dupa inaugurare, parcul va fi administrat de Primaria Sectorului 6, prin serviciul ADPDU.

 

"Orice proiect de regenerare urbana este binevenit in Sectorul 6. Cu atat mai mult cu cat acesta vine din partea societatii civile. Pe noi nu ne costa nimic, iar comunitatea beneficiaza de un spatiu curat, amenajat, unde sa petreaca timp liber. De data aceasta, vorbim despre 2.500 mp de teren, unde Asociatia Zi de Bine continua proiectul "Plantati in amintire", care se adauga altor 1.500 mp amenajati anul trecut, in cadrul aceluiasi proiect de suflet. Le multumim reprezentantilor asociatiei ca au ales ca in Bucuresti sa faca treaba alaturi de noi. Si sa nu uitam ca Sectorul 6 face parte din Alianta Oraselor Verzi, iar recuperarea spatiilor abandonate este o preocupare a mea permanenta", a precizat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

 

Cei care doresc sa faca parte din proiectul "Plantati in amintire" si sa planteze un copac, pot gasi AICI mai multe informatii si pot urma pasii catre donatie.

 

Proiectul a fost demarat in anul 2022, iar pana in prezent au fost plantati peste 700 de arbori in sapte astfel de parcuri, la Lugoj, Oradea, Brasov, Bucuresti, Constanta si Targu-Mures.

 

Cei care doresc sa sustina proiectele realizate de Asociatia Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau prin donarea zilei de nastere. Mai multe metode de implicare pot fi gasite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

 

 

***

Despre Asociatia Zi de BINE

Scopul Asociatiei Zi de Bine este acela de a crea comunitati, de a sprijini mii de oameni aflati in situatii vulnerabile si de a crea notorietate in jurul unor cauze ignorate. Asociatia sustine proiecte sociale in fiecare luna si  incurajeaza oamenii sa-si doneze ziua de nastere pentru aceastea.

Mecanismul de functionare este unul simplu: la fiecare inceput de luna se anunta cauza sustinuta si sunt descrise nevoia si beneficiarii. La finalul lunii, donatorii afla ce s-a intamplat cu banii si sunt invitati sa vada rezultatul implicarii lor.

Daca aveti un proiect in care credeti dar pentru care nu ati gasit inca finantare, il puteti inscrie pe www.zidebine.ro.

 

Pentru mai multe informatii:

Asociatia Zi de BINE

Tel: 0725.565.375

Email: contact@zidebine.ro            

0 comentarii1701 vizualizări13 mai 2024
rss 2.0
rss 2.0