Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Clubul Lions si exercitiul de comportament civic.

 Proiectul "Tineri voluntari pentru bunici solitari", derulat cu sprijinul Consiliului local si a Primariei municipiului Bistrita, continua: daca tot ne intalnim tineri - varstnici, ne-am spus noi, organizatorii, de ce nu am face o intalnire cu specialistii, cei care stiu ce se intampla in cazul unor escrocherii sau furturi din locuinte, sau in cazul unor accidente rutiere: Politia judetului Bistrita-Nasaud. Au raspuns calduros invitatiei dna inspector Mihaela Moldovan si dl. comisar Florin Nicula.

          Joi, 8 septembrie a.c. am fost circa 25 de persoane, in spatiul pus la dispozitie cu amabilitate de partenerii nostri, Clubul Pensionarilor. Am vazut filme si am ascultat povesti "de groaza"...exemple cu mesaj, care se adresau pe de o parte seniorilor: atentie la neatentie!, nu dati crezare strainilor!, nu fiti creduli!, fiti vigilenti! sau pe de alta parte energicilor nostri voluntari, viitori conducatori auto, pentru a nu uita de pedala de frana, atat la volan, cat si la un "pahar..."! Emotionant a fost si clipul adresat parintilor, fratilor mai mari, cu titlul "Copiii vad!" - la o anumita varsta copiii vad si imita, iar exemplele negative parca se prind mai repede decat cele pozitive; din acest motiv raspunderea familiei este atat de mare!

          Nu au scapat chiar usor (glumesc!) domnii politisti, fiindca s-a intetit si un dialog, pe teme diverse: politistul de proximitate, cersetoria, copiii vagabonzi...la unele s-au gasit solutii pe loc, altele s-au preluat spre aducere la cunostinta celor in drept. Corina Ernst, de la Asociatia Ascendent a lansat apelul catre tineri si varstnici de a fii mai combativi, a fii intr-adevar crestini, sa ne pese de aproapele nostru...

           O intalnire interesanta, apreciata, mai ales ca am aflat de la colegii de la Politie ca ii putem asculta si la Radio Somes, marti si vineri la ora 9,10, astfel incat sa avem mereu in atentie ultimele noutati in materie, cum evolueaza metodele escrocilor, sau cum ar trebui sa fim atenti la ...depasiri sau...la atatea riscuri care ne inconjoara! A fost un exercitiu de comportament civic, pentru care multumim Compartimentului Analiza si Prevenirea Criminalitatii din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie!

 

 Manager de proiect,

     Sorin Herciu

0 comentarii3080 vizualizări12 septembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0